Марія Насаченко перемогла у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт

 

Студентка другого року магістерської програми «Фінанси, банківська справа та страхування» отримала перемогу на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Фінанси і кредит» у 2018/2019 навчальному році.

 

На конкурсі Марія представила роботу, під керівництвом професора кафедри фінансів НаУКМА, PhD у галузі системної динаміки Девіда Віта «Вплив змін внутрішнього та зовнішнього економічного середовища на досягнення цілей монетарної політики».

 

«Якщо коротко, метою дослідження було показати як, наприклад, тіньовий сектор, зміна цін на енергоносії, умови торгівлі впливають на цінову та фінансову стабільність, а також на економічне зростання, – пояснює лауреатка, студентка НаУКМА Марія Насаченко. – Досягнення цінової стабільності є ключовою ціллю як монетарної політики, так і національного банку. У роботі було застосовано макроекономічне моделювання, а саме – метод системної динаміки, за допомогою якого розроблялася модель економіки України, на якій тестувались різні сценарії». Марія працює над дослідженнями в дотичній тематиці вже понад два роки.

«Минулого семестру під час мого навчання в Бергені, – розповідає Марія Насаченко, – ми з Девідом будували модель монетарної політики, власне цей проект і став основою для моєї наукової роботи».

 

У цьогорічній підсумковій конференції ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Фінанси і кредит» узяли участь 38 студентів. До складу галузевої конкурсної комісії ввійшли 28 науково-педагогічних працівників із 14 ЗВО України.

 

Студентка Марія Насаченко нагороджена дипломом І ступеня. Викладач, професор НаУКМА Девід Віт відзначений грамотою «за високий науково-педагогічний професіоналізм у підготовці студентів».

 

Нагадаємо, що минулого року за роботу «Дослідження залежності надходжень прямих іноземних інвестицій в реальний сектор від зміни обмінного курсу та інфляції за допомогою сучасних економетричних методів» Марія Насаченко була нагороджена дипломом ІІІ ступеня, а студент Євген Сова здобув диплом І ступеня за роботу «Вплив монетарної політики на показники фондового ринку».  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна