Нові перемоги могилянських спудеїв

 

Вітаємо студентів-політологів Роксолану Нестеренко та Кирила Штурбабіна — переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із політології;    

 

студентів факультету економічних наук Дар’ю Єрмолову та Юліана Борсука — срібних призерів Всеукраїнської олімпіади з фінансової економіки KSE Brain Champ;

студенток спеціальності «Право» Анастасію Дем’янченко та Тетяну Подоляку — переможиць Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Право»;

студента кафедри історії Євгена Ящука — ІІІ місце на Всеукраїнській студентській олімпіаді з історії України;

студентку Маргариту Стафійук — переможицю ІІ етапу Всеукраїнського конкуру студентських наукових робіт зі спеціальності «Історія та археологія» та команду могилянців у складі студентів-істориків Євгена Ящука, Володимира Куделі.  

  

Команда молодих істориків і студентів другого курсу Євгена Ящука і Кирила Демченка виборола ІІІ командне місце на ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з історії для студентів усіх закладів вищої освіти, що відбувся 18–20 квітня 2019 року в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.  

 

1 foto 1

Також Євген Ящук посів ІІІ місце на Всеукраїнській студентській олімпіаді з історії України. 

 

Маргарита Стафійук — студентка четвертого курсу, здобула перемогу в ІІ етапі Всеукраїнського конкуру студентських наукових робіт зі спеціальності «Історія та археологія». Маргарита отримала диплом ІІ ступеня за наукову роботу «Родина, кар’єра та землеволодіння князя Станіслава Радзивила «Побожного» (1559–1599)», що була підготовлена під керівництвом кандидата історичних наук, доцента кафедри історії, випускника НаУКМА Ігоря Анатолійовича Тесленка.   

За роботу «Актуальні аспекти захисту прав споживачів на пасажирському залізничному транспорті» студентка третього курсу правничого факультету Анастасія Дем’янченко здобула перемогу та Диплом І ступеня Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Право».  

 

2 foto 2

«Роботу ми писали в співавторстві із колегою, Процьком Максимом Ігоровичем студентом юридичного факультету КНУ, — розповідає Анастасія, — під керівництвом чудової Тетяни Федосєєвої — кандидата юридичних наук, доцента кафедри приватного права НаУКМА. Наша тема є актуальною для всіх користувачів залізничним транспортом, оскільки права пасажирів в Україні доволі часто порушуються, що підтверджується результатами проведеного нами соціологічного опитування серед студентів Національного університету «Києво-Могилянська академія» та Київського національного університету імені Тараса Шевченка. З наукової точки зору, доволі цікавим є розроблення комплексних міжгалузевих теоретичних підвалин функціонування сфери захисту прав споживачів на залізничному транспорті, оскільки у вітчизняній доктрині це питання не є достатньо дослідженим».  

 

Тетяна Подоляка — студентка третього курсу правничого факультету також була відзначена Дипломом І ступеня Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Право» за роботу «Право на соціальний захист у рішеннях Конституційного Суду України».

 

3 foto 3

«Навчання в КМА мене мотивує досягати більшого, — зазначає Тетяна. — Ще з першого курсу я займаюся науковою діяльністю. Цю роботу хотіла подати на один конкурс восени, але тоді не вийшло, а зараз — перемога. Я переконана, що мені дуже пощастило з науковим керівником — Володимир Миколайович Венгер — чудовий викладач, який мене постійно підтримував, вичитував роботу неймовірну кількість разів. Тому, вважаю, що — це наша спільна перемога».  

 

4 foto 45 foto 5

Дар’я Єрмолова — студентка третього курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» та Юліан Борсук — студент четвертого курсу спеціальності «Фінанси і кредит» стали срібними призерами Всеукраїнської олімпіади з фінансової економіки KSE Brain Champ. 

 

Студенти четвертого курсу спеціальності «Політологія» Кирило Штурбабін та Роксолана Нестеренко стали переможцями Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із політології. Роксолану відзначили Дипломом І ступеня за роботу «Механізми та інструменти взаємодії громадян та міської влади щодо публічного простору міст в Україні», написану під керівництвом кандидата політичних наук, доцента кафедри політології, випускника НаУКМА Максима Яковлєва

 

6 foto 6

«Обрала цю тему, бо люблю міста, урбаністику, — ділиться Роксолана. — Вирішила поєднати ці теми з політологією та подивитися, що з цього вийде. А починала своє вивчення теми з кейсу Гостиного двору, бо, як і у всіх могилянців, життя пов’язане з Контрактовою».    

 

Кирило отримав Диплом ІІ ступеня за роботу «Виникнення та застосування вистави політики незгоди — підриву пам’ятників», під науковим керівництвом кандидата політичних наук, доцента кафедри політології, випускника НаУКМА Івана Гомзи. 

7 foto 7

«Тема мене зацікавила через унікальність та певний ореол таємничості й незвичайності, — пояснює Кирило. — Окрім того, у моєму рідному місті — Луганську, вистава підриву пам’ятників стала регулярним явищем після 2015 року й мені стало цікаво, якими є витоки, особливості та загальносвітові закономірності використання підриву пам’ятників у рамках політичного протесту».    

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна