У НаУКМА стартує сертифікатна програма «Основи громадського здоров'я»

 24 травня на базі Школи охорони здоров'я Києво-Могилянської академії розпочинається навчання на сертифікатній програмі для молодих лідерів у галузі громадського здоров'я.

 

Програма «Основи громадського здоров'я», у партнерстві з Центром громадського здоров'я МОЗ України – це повноцінний курс тривалістю 380 астрономічних годин (19 ECTS): 127 годин занять в аудиторії та 253 години дистанційного навчання, що триватиме з травня по червень та з вересня по грудень 2019 року.

 

«На конкурсний відбір надійшло 107 заявок, – розповідає кандидатка наук з державного управління, доцентка, керівниця Школи охорони здоров’я НаУКМА Тетяна Юречко. – 20 слухачів отримали стипендію, а ще 6 вирішили оплатити навчання самостійно».

 

У конкурсі на стипендію, що покриває витрати на навчання, могли брати участь молоді фахівці віком до 35 років, котрі працюють в галузі громадського здоров'я, освіті, неурядових організаціях, органах виконавчої влади або місцевого самоврядування.

 

«Протягом шести місяців фахівці зустрічатимуться щодватижні на вихідних, а решту часу працюватимуть дистанційно, щоб опанувати основи популяційного здоров'я, методів досліджень, сприяння здоров'я, побудови програм, комунікації, політики та економіки у сфері громадського здоров'я, – зазначає Тетяна Юречко. – Важливим для нас є те, що навчальні цілі сформовані відповідно до Європейського переліку ключових компетенції для фахівців в громадському здоров'ї. Тому всі слухачі отримають комплексну фахову підготовку, котра допоможе реалізовувати якісні зміни в сфері громадського здоров’я».

 

Складається програма з чотирьох модулів: «Популяційне здоров'я та його детермінанти», «Методи досліджень в громадському здоров’ї (включаючи епідеміологію та біостатистику)», «Сприяння здоров’ю, його захист та запобігання захворюванням», «Політика, економіка та лідерство у громадському здоров’ї».

 

«Навчитися запобігати хворобам — чи не найважливіша наука. Зараз в Україні відбувається стрімкий розвиток сфери громадського здоров’я. І нам дуже потрібні люди, готові стати в ній лідерами, - прокоментувала старт програми виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

 

Напередодні, на базі Міждисциплінарного науково-освітнього центру протидії корупції (ACREC) відбулось урочисте вручення сертифікатів випускникам другої програми «Антикорупційні студії».

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна