Могилянська енергоефективна вечірка: нові освітні можливості з управління енергоефективністю

 

Під час вечірки відбулась презентація унікальних освітніх можливостей – магістерської програми «Управління енергоефективністю» та сертифікатної програми «Практичний енергоменеджмент». 

 

 

Набір та навчання на програмах від Центру енергоменеджменту та Факультету економічних наук НаУКМА стартує вже цього року.

 

Захід зібрав провідних науковців, студентів і активну молодь, представників міжнародних організацій та організацій громадянського суспільства, що опікуються питаннями сталого розвитку та захисту навколишнього середовища, соціально відповідального бізнесу в галузі енергоефективності, щоб окреслити можливості енергетичного менеджменту в Україні та кар’єрні перспективи для випускників освітніх програм. Гостей привітав президент Національного університету «Києво-Могилянська Академія» Андрій Мелешевич, який підкреслив своєчасність започаткування такого перспективного міждисциплінарного освітнього напрямку в НаУКМА, а також наголосив, що вступ до передового європейського університету передбачає дотримання корпоративних цінностей: чесності, відповідальності, академічної доброчесності та нетерпимості до корупції. Народний депутат і голова підкомітету з питань енергозбереження та енергоефективності Верховної Ради України Олексій Рябчин як співавтор Закону України про енергоефективність зазначив, що якісна та сучасна підготовка фахівців з управління енергоефективністю є запорукою втілення законодавчих норм та дотримання міжнародних стандартів на практиці.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Національний координатор проекту UNIDO/GEF «Глобальна інноваційна програма чистих технологій для малих та середніх підприємств України» Ігор Кирильчук розповів про Цілі сталого розвитку ООН в напрямку збереження довкілля та їх реалізацію в Україні. Він повідомив, що лише 28% коштів, що надходять в Україну в рамках проектів міжнародної технічної допомоги, освоюються через брак кваліфікованих виконавців і підрядників, спроможних втілювати проекти з енергозбереження.

 

Під час презентації сертифікатної програми «Практичний енергоменеджмент» керівник Центру енергоменеджменту НаУКМА Андрій Китаєв зазначив: «Ринок потребує управлінців нового типу, з компетенціями в сфері проектного менеджменту, економіки, фінансів, корпоративного та господарського права. Такі управлінці мають володіти навичками підбору та порівняльної оцінки технологій і обладнання, мислити системно в контексті пріоритетів сталого розвитку не лише організації чи регіону, але й міста чи країни».

 

Детально про зміст та компоненти магістерської програми «Управління енергоефективністю»  розповіли викладачі розповіли професор Київського політехнічного інституту та експерт з енергоефективності Володимир Мамалига, координаторка магістерської програми та професорка кафедри маркетингу та управління бізнесом НаУКМА Ніна Чала, а також завідувач кафедри екології НаУКМА та кандидат біологічних наук Віктор Карамушка. Так, ініціатори програм зазначили, що провадження енергоефективних систем є загальновизнаним світовим трендом, який відповідає цілям сталого розвитку, а управлінці в галузі енергоефективності мають розумітись не лише на технічній складовій, але й володіти навичками бізнес-планування для залучення інвестицій на реалізацію проектів з енергоефективності, сформувати комплексне уявлення про енергетичний ринок, міжнародні стандарти енергетичного та екологічного менеджменту.

 

Під час вечірки також провели панельну дискусію: «Енергоменеджмент в Україні: бізнес-можливості та побудова кар’єри» за модерації Президента Шведської бізнес-асоціації в Україні Богдана Сенчука. Усники дискусії: Богдан Будзан – старший радник керівника агро-промислового холдингу ASTARTA-KYIV, Геннадій Поберезніченко – керівник напрямку «Будівництво» WILO, Павло Горчинський – керівник проекту термосанації ТОВ Бауміт Україна та Денис Гудзь – технічний директор компанії ТОВ «ОКТОПУС ЕНЕРДЖІ», окреслили запит бізнесу, підприємств та органів місцевого самоврядування на підготовку кадрів у сфері управління енергоефективністю для збереження навколишнього середовища.

А наприкінці гості обговорили новітні тренди та перспективи енергоефективності під супровід живої музики від Радіо KVIT. Захід відбувся за підтримки компаній Baumit та WILO в Україні та у партнерстві з Американcько-українською діловою радою.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, що додатковий набір на магістерську програму «Управління енергоефективністю»  триватиме з 10 до 25 липня 2019 року.

Подача документів здійснюється за адресою вул. Іллінська, 9, Культурно-мистецький центр НаУКМА (2-ий поверх), м. Київ.

З умовами та переліком необхідних для вступу документів можна ознайомитись на сайті  та за телефоном приймальної комісії (044) 417 51 55. Контакти координаторки магістерської програми «Управління енергоефективністю»: Чала Ніна Дмитрівна, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. ; тел./факс: (044) 425 77 87.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна