Стипендія імені Богдана Радченка: шанс для наших ветеранів здобути якісну освіту

 

Четверо вступників на магістерські програми НаУКМА, котрі захищали територіальну цілісність України на Сході, зможуть отримати стипендію імені Богдана Радченка на навчання.

  

Стипендія передбачає покриття вартості навчання на будь-якій магістерській програмі НаУКМА  за договором (контрактом). 

Також додатково буде прийматися рішення про надання щомісячної стипендії у розмірі 1300 грн.

 

Для того, щоб отримати стипендію необхідно успішно пройти вступні випробування та вступити на будь-яку магістерську програму в НаУКМА. До 5 серпня (18:00) подати он-лайн заявку для участі у конкурсі, разом з мотиваційним листом та документами, що підтверджують статус учасника бойових дій. Тоді конкурсна комісія відбере учасників, котрих запросять на співбесіду, за результатами якої й приймуть рішення про переможців.

Детальні умови отримання стипендії та умови вступу .

 

«Ідея заснувати стипендію виникла у нас під час туру документального фільму «Невидимий батальйон» у США, – розповідає співзасновниця стипендії, громадська активістка, волонтерка, випускниця НаУКМА (БП «Правознавство», 2009) Оксана Іванців. – Ми надихнулись тим, які можливості мають ветерани у США і вирішили дати шанс нашим ветеранам здобути дійсно якісну освіту в Україні». Минулого року стипендію отримали Андріана Сусак, Дмитро Сиченко, Роман Антюхов та Андрій Мацейко – студенти магістерської програми НаУКМА «Публічне управління та адміністрування».

 

Студенти НаУКМА, стипендіати Роман Антюхов та Андрій Мацейко на зустрічі з Міністром кабінету міністрів

 

«Після закінчення строку повноважень сотні українських ветеранів приїжджають до своїх міст та селищ із пристрасними серцями та глибоким прагненням допомогти Україні будь-яким способом, – зазначає ініціаторка програми, керівниця організації «Razom», котра й реалізує проект, випускниця НаУКМА Любов Шипович (БП та МП факультету інформатики 2005/2007). – Адаптація до «мирного життя» після щоденного ризику втратити життя може бути – і часто є важкою – як для психологічного, так і для соціального благополуччя наших сміливих солдатів і офіцерів. Вони прагнуть продовжувати служити Україні, але повинні знайти нові шляхи. Професійна освіта може допомогти».

 

Проект названий на честь Богдана Радченка – студента КМА першого набору, який добровольцем пішов на Схід і загинув у 2016 році. Цьогоріч стипендія буде доступна не лише для вступників Могилянки, а й Українського католицького університету та Київської школи економіки.

 

«Могилянка славиться своєю особливою атмосферою, – розповідає стипендіат, студент програми «Публічне управління та адміністрування», ветеран Андрій Мацейко. – Звичайно ж, якість освіти, викладання та багато інших важливих речей є в Академії. Але відчуття спільноти – це, мабуть, найголовніше.

Мене дуже вразив благодійний вечір минулого року: випускники Могилянки, викладачі та нинішні студенти дійсно утворюють соціальну групу, що об'єднується не лише іменем університету, але й принципами, цінностями та підходами. Мені це дуже імпонує. І я раджу кожному обирати Могилянку».  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна