Завершився перший етап вступної кампанії: 13 560 заяв вступників до НаУКМА

 

У 2019 році до НаУКМА на бакалаврські програми подано 12 654 заяви, з них 11 920 допущені до конкурсу. На магістерські програми зареєстровано 906 заяв.

Загалом це на 1 190 заяв більше, ніж у 2018 році.

Серед найпопулярніших спеціальностей бакалаврату НаУКМА в цьому році – «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Право», «Інженерія програмного забезпечення», «Комп'ютерні науки» та «Філологія (Германські мови та літератури)». Так, на спеціальності «Міжнародні відносини» конкурс – 30 вступників на місце, а на «Право» – 11 вступників на місце.

Варто зазначити, що такий вибір абітурієнтів є загальноукраїнським трендом: трійка лідерів за кількістю поданих заяв – «Філологія» – 65 419, «Право» – 65 077 та «Менеджмент» – 50 207.

 

Заступниця декана факультету правничих наук, доктор філософії в галузі права (Ph.D., Польща), доцентка, випускниця НаУКМА Зоряна Черненко вважає, що серед абітурієнтів та батьків все ще залишається уявлення про те, що юрист – це дуже хороша та високооплачувана професія: «Якщо ж ми говоримо про те, чому обирають саме наш факультет, то – це, насамперед найвищі позиції в рейтингах і за показниками якості викладання, і професійних компетенцій випускників. Безперечно, важливо й те, що кажуть про нас випускники. На мою думку, прикметними перевагами нашого факультету є, зокрема, поглиблене інтегрування в освітній процес англійської мови, що дозволяє студентам працевлаштовуватися в міжнародні компанії, можливість обирати дисципліни – формує в кожного студента індивідуальну палітру знань, а практикуючі юристи-викладачі надають необхідний інструментарій для використання всіх знань у професії».

 

«Інженерія програмного забезпечення» та «Комп'ютерні науки» - ще дві найпопулярніші спеціальності на бакалавраті. За даними порталу Вступ.ОСВІТА.UA загальний конкурс на цю спеціальність в НаУКМА – 20 осіб на місце. І це найвищий конкурс на спеціальність серед українських ЗВО.

«Така популярність пояснюється доволі просто: по-перше, ІТ-технології – тренд сучасності, по-друге – факультет інформатики НаУКМА дає студентам вартісні та якісні знання, котрі дозволяють розвиватися та працювати, – вважає доктор технічних наук, доцент, декан факультету інформатики, випускник НаУКМА Андрій Глибовець. – Ми постійно працюємо та шукаємо ідеальний баланс між теорією та практикою, щоб студенти отримували необхідний комплекс знань, що дозволить їм почуватися впевнено та конкурентно на ринку ІТ-фахівців. Звичайно, ми не досконалі, але ми стаємо кращими й готові чути наших студентів, щоб давати якнайкращі знання та стати лідером ІТ- освіти в Україні».

 

Загалом абітурієнти подали до вишів 831 493 заяви в електронній та паперовій формах. Уже 26 липня вступники-бакалаври дізнаються, чи отримали місце державного або регіонального замовлення. А для зарахування на місце бюджету мають до 18-ї години 31 липня особисто принести оригінали необхідних документів.

Документи на контрактну форму навчання розпочнуть приймати з 27 липня.

01 серпня будуть оприлюднені списки зарахованих на бюджет, а 6 серпня – тих, хто пройшов на контракт.

Детальна інформація про етапи вступної кампанії на нашому сайті.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна