Відійшов у засвіти Почесний доктор НаУКМА Вільям Ґрін Міллер

23 вересня у віці 88 років помер пан Вільям Ґрін Міллер – 2-й Надзвичайний і повноважний посол США в Україні (1993 -1998), Почесний член Наглядової Ради Києво-Могилянської Фундації Америки, поет, доцент та професор міжнародної політики у Школі права та дипломатії Флетчера при Університеті Тафтса, науковий співробітник Гарвардського Інституту політики.

  

Могилянська спільнота висловлює свої співчуття близьким і рідним та невимовно сумує з приводу цієї втрати.

 

 «Пан Білл та його дружина пані Сюзанна полюбили Україну з першого ж дня призначення, - розповідає у коментарі виданню Kyiv Post очільниця Києво-Могилянської Фундації Америки Марта Фаріон. - До останнього дня Пан Вільям хотів бути в курсі всіх процесів, що відбуваються в Україні. Він із великою відповідальність виконував роль Голови правління Фундацією у минулому. Він вірив у силу освіти та роль Києво-Могилянської академії у розбудові України як демократичної країни, де верховенство права та права людини будуть найвищим пріоритетом. Пан Міллер багато разів виступали на сцені університету перед студентами. Він надихав багатьох, і мене також, рухатися вперед, ніколи не здаватися та відстоювати правду. Він любив принципи, на яких були створені США, і він справді вірив у ці принципи. Я сумуватиму за ним та за його наставництвом». 

«Під час роботи надзвичайним і повноважним послом США в Україні (1993-1998) Вільям Грін Міллер знайомиться з Києво-Могилянською академією, - згадує у рецензії на збірку пана Міллера «Вінок друзів» професор НаУКМА Сергій Квіт. – Він настільки переймається долею нашого університету, що відтоді скрізь намагається донести думку про те, що тільки нові покоління українців якісно змінять Україну. Могилянка для нього – це також метафора нової української еліти, критично мислячої та відповідальної».  

.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна