Лекція директора Світового банку в справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен у НаУКМА

Пані Кахконен прочитала для студентів НаУКМА лекцію «Співпраця Світового Банку з Україною» в рамках курсу «Міжнародні економічні інституції» викладачки кафедри економічної теорії Ольги Шинкар

 

Пані Сату Кахконен розповіла студентам про функціонал Світового Банку та діяльність в Україні. Звернула увагу на те, що Світовий банк є важливим джерелом фінансової̈ та технічної̈ допомоги для країн, що розвиваються, в усьому світі. Також Сату Кахконен сформулювала головне завдання Світового Банку, як активну та професійну боротьбу з бідністю, яка забезпечить тривалий̆ результат і дасть людям змогу допомагати самим собі та середовищу, в якому вони живуть, завдяки наданню ресурсів, обміну знаннями, розбудові необхідного потенціалу та формуванню партнерських зв’язків у державному та приватному секторах.

 

Що ж до України, то пані Кахконен зазначила, що банк відіграв важливу роль у започаткуванні реформи банківського і фінансового секторів, удосконаленні системи соціальної допомоги, сприянні вступу України до ВТО та поліпшенні середовища для ведення бізнесу. Важливим, на думку пані Кахконен, є розуміння того, що діяльність банку сприяє добробуту населення України, кожного громадянина країни, а – не окремого політика.

 

Пані Кахконен має ступінь докторки наук в області економіки Університету штату Пенсильванія, де вона навчалася як стипендіатка програми імені Фулбрайта, а також ступінь магістра Гельсінкської школи економіки. Працювала викладачкою Університету штату Меріленд і заступницею директора Центру інституційних реформ і неформального сектору (IRIS). Авторка трьох книг із питань економічного розвитку, економічних звітів та наукових статей.

 

У рамках курсу «Міжнародні економічні інституції» студенти слухали гостьові лекції молодіжного делагата України до ООН Віталія Яремчука, Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Норвегії в Україні Уле Тер'є Хорпестада. «У сучасному світі в навчальному процесі перевага надається проведенню гостьових лекцій, - пояснює викладачка НаУКМА, ініціаторка лекцій Ольга Шинкар. – Під час таких лекцій, ми орієнтуємося на виклад і пояснення студентам наукової інформації, яку потрібно осмислити і запам'ятати, практиками в цій сфері. Це дозволяє розвивати як комунікативні навички у студентів, так і розширювати їхній нетворкінг, що є дуже важливим у сучасному світі».

 

Варто зазначити, що вже у вівторок, 08 жовтня, також в рамках курсу «Міжнародні економічні інституції», із відкритою гостьовою лекцією про діяльність ЄБРР та його програми для України НаУКМА відвідає директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна