Не стало видатного літературознавця, професора НаУКМА Володимира Панченка

Могилянська спільнота з глибоким сумом повідомляє, що на 65-му році життя помер наш добрий друг та колега, професор, доктор філологічних наук, відомий літературознавець і літературний критик, член Національної спілки письменників України, Українського ПЕН та Ініціативної Групи «1 Грудня», народний депутат Верховної Ради України I скликання, шеф-редактор та засновник видання «ЛітАкцент», заслужений діяч науки і техніки України Володимир Євгенович Панченко. 

 

Пан Володимир прийшов працювати у Києво-Могилянську академію у 2001 році: був професором кафедри філології, літературознавства. З 2002 по 2007 рік – віце-президентом з навчальної роботи.

 

«Володимир Євгенович був людиною світлою, порядною і якоюсь дуже відповідною тому ХІХ ст., про яке нас учив, - ділиться спогадами учениця Володимира Панчека, наша випускниця та викладачка Катерина Близнюк. – Завдяки йому я навчилася цінувати Пантелеймона Куліша. Відкрила собі Міцкевича складнішого, ніж кримські сонети. Дізналася, що Марко Вовчок - це не зовсім про село. Матеріалізувала Нечуя-Левицького з його життям на Подолі. Ще глибше полюбила Франка... Нещодавно дістала «Патетичного фрегата» і наче знову побувала на його лекції. Дякую Вам, Володимире Євгеновичу, що ділилися своїм знанням і мудрістю з нами»!

 

У Могилянці, яку він розбудовував так самовіддано і щиро, назавжди залишиться часточка його душі.

Світла і вічна пам’ять.  

 

Заупокійна Служба Божа за спочилим 14 жовтня 2019 року Володимиром Євгеновичем Панченком відбудеться 17 жовтня 2019, о 8.30 у храмі св. Миколи Доброго по вул. Покровській, 6 (метро «Контрактова Площа»).

 

Запрошуємо всіх, хто не має змоги поїхати на Кіровоградщину, але має потребу у спільній молитві попрощатися з незабутнім нашим Володимиром Євгеновичем Панченком.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Фото - газета "День"

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна