ІІ дослідницька конференція «Комплексні соціально-економічні системи та динамічне моделювання» у НаУКМА

09 грудня кафедра фінансів НаУКМА у співпраці з Університетом міста Бергена (University of Bergen (Norway) та Львівським національним університетом імені Івана Франка провела другу щорічну дослідницьку конференцію «Комплексні соціально-економічні системи та динамічне моделювання» («Complex Socio-Economic Systems and Dynamic Modeling»). 

 

Конференція була організована в рамках спільного міжнародного проекту «Extended Learning of Economics with Dynamic Modeling», що реалізується за підтримки Норвезького центру Міжнародної співпраці в галузі освіти (SIU).

 

 

 

На конференції викладачі, аспіранти та студенти презентували результати своїх досліджень соціально-економічних явищ та процесів за допомогою методу системної динаміки. Учасники обговорювали запропоновані моделі, перспективи їхнього вдосконалення та подальшого використання на практиці. За результатами конференції усі напрацювання студентів будуть опубліковані в збірці.

 

«Проведення подібних конференцій є надзвичайно важливим та корисним доповненням до навчальної діяльності студентів, - розповідає заступниця завідувача кафедри фінансів НаУКМА, доцент Олена Прімєрова. – Можливість представити результати своїх досліджень, отримати коментарі та поради від професорів з різних університетів, побачити проекти інших студентів та обговорити можливості подальшої співпраці - все це справжній синергетичний ефект нашого проекту».

 

Одна з секцій конференції була присвячена впровадженню системної динаміки при викладанні різних предметів в школах. Викладачі кафедри фінансів Олена Прімєрова та Аліна Новік продемонстрували можливості та перспективи моделювання системної динаміки в навчанні учнів різних класів. Учасники проекту Леся Процишак, Богдана Сердюкова та Дмитро Дяковський розповіли про свій досвід вивчення системної динаміки в Університеті міста Берген та перспективами її використання при роботі в Україні.

 

 

 

Варто зазначити, що кафедра фінансів НаУКМА у партнерстві з групою дослідників системної динаміки з Університетe міста Бергена (UiB) ще у 2012 році запустили міжнародний проєкт, спрямований на створення потенціалу для застосування системної динаміки в Україні. У рамках проекту студенти та викладачі НаУКМА проходили навчання та стажування в Бергені, розробили нові курси з системної динаміки в НаУКМА.

 

З 2016 року спільно з ЛНУ імені Івана Франка та Університетом міста Бергена реалізується ще один проєкт, метою котрого є створення Центру майстерності з системної динаміки, економетричного моделювання та фінансово-економічної аналітики при кафедрі фінансів НаУКМА задля проведення спільних наукових досліджень та формування підходів щодо використання методів системної динаміки для викладання економіки школярам старших класів України.

 

Також нагадуємо, що 29 січня 2020 року кафедра фінансів НаУКМА запрошує студентів, аспірантів та молодих вчених взяти участь у Щорічній міжнародній науково-пра

ктичній конференції «Тенденції розвитку публічних та корпоративних секторів економіки України в умовах макроекономічної нестабільності».

 

Фото - Олена Прімєрова.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна