Вітаємо лауреатів Стипендіального Фонду родини Зубків 2019-20

Першими лауреатами Студентського Стипендіального Фонду родини Зубків стали Трохим Бабич, Копейко Анна, Лемешко Єлизавета, Тамара Михайлова, Марина Мудрак, Мар’яна Постоловська, Алла Сідько, Маргарита Стафійчук та Олена Фоменко. Імена переможців оголосили наприкінці 2019 року

 

Студентський Стипендіальний Фонд родини Людмили та Геннадія Зубків заснували на Благодійному вечорі 21 жовтня 2018 року. Його головною метою є заохочення студентів університету до наукової та інноваційної діяльності, підвищення рівня їхньої публікаційної активності, участі в конкурсах наукових та інноваційних проектів, Всеукраїнських конкурсах наукових студентських робіт тощо. Ініціаторами створення Фонду є благодійники та партнери Академії, громадські діячі, бізнесмени Людмила та Геннадій Зубки (випускники Києво-Могилянської бізнес-школи).

 

Трохим Бабич (МП «Комп’ютерні науки»), 26 років, місто Київ.

«Уже й не пам'ятаю, чому обрав саме Могилянку, але точно можу сказати, що Могилянка - це любов. І, власне, любов до Могилянки об'єднує нас усіх в унікальну спільноту. Могилянка – це унікальний шанс проявити себе як індивідуальну особистість, а з іншого боку – знайти собі друзів, з якими ви зможете рухатись разом у житті й змінювати це життя на краще. Потрохи покращуємо певні сервіси в Академії й плануємо масштабувати ці інновації надалі.

Оскільки я в основному працюю з комп'ютером, то планую трохи його модернізувати, аби оперативніше й інтенсивніше впроваджувати інновації в КМА».

Трохим разом із командою студентів розробили Телеграм-бот розкладу, платформу благодійного аукціону побачень у КМА, систему он-лайн поселення у гуртожитки університету. 

 

Анна Копейко (МП «Економіка»), 22 роки, місто Київ.

«Навчаючись у школі я дуже багато чула про Києво-Могилянську академію (закінчила гімназію «Києво-Могилянський колегіум»). Мені завжди здавалося, що це – ідеальне місце для отримання вищої освіти європейського рівня. І зараз я точно можу сказати, що не помилялася.

Мені завжди подобалося те, що Києво-Могилянська академія надає багато можливостей для реалізації себе не тільки в навчанні, але і в інших сферах. Наприклад, в Академії заохочують участь студентів в олімпіадах, конференціях, публікаціях наукових робіт. Мені дуже приємно, що в НаУКМА цінують і поважають таку активність студентів.

Наступного семестру за програмою студентського обміну Erasmus я поїду здобувати нові знання до Нідерландів. Гронінгенський університет вважається одним із кращих у Нідерландах. Я сподіваюсь що зможу отримати там багато нових знань, які потім також зможу застосувати у своїй науковій діяльності. Нажаль стипендія Erasmus не покриває адміністративні витрати пов'язані з обміном, тому дана стипендія дуже мені допомогла, оскільки я змогла самостійно покрити усі ці витрати. Я неймовірно вдячна подружжю Зубків за цю інвестицію в розвиток талановитих студентів».

 

Єлизавета Лемешко (МП «Прикладна математика»), 22 роки, родом із Дніпра.

«НаУКМА оселилась в моєму серці з часу підготовчих курсів: дуже сподобалась атмосфера закладу, тож сумнівів щодо вибору alma mater у мене немає й досі. Я дуже люблю вчитися, а Могилянка щодня надихає мене на особистісний та професійний розвиток (як на мене, це perfect match)!

Наразі кошти стипендії я поклала на депозит; з часом планую розподілити їх на освітні подорожі та на розвиток мого центру курсів розробки ігор Unicore».

 

Тамара Михайлова (МП «Хімія»), 23 роки, народилася та виросла на Полтавщині.

«Ніколи не мріяла опинитися там, де є зараз і бути тією, ким є. Від того і щаслива, що не очікую. Живу та навчаюся у Києві. Вивчаю хімію протягом 6 років (МП-2). Не уявляю свого життя без художньої школи. Вдячна Могилянці за людей, яких вона подарувала, та можливість руху до змін. Зустріч з нею була випадкова, але, як виявилося, доленосна.

У межах кафедри хімії займаюсь розробкою систем для доставки лікарських засобів для лікування захворювань шкіри та для косметичних цілей. Стати лауреатом стипендій Фонду Зубків - означає отримати додаткову можливість бути на крок ближче до втілення власної наукової роботи у життя.

Рух - це зміни, тому не забувайте бігти. Корисно не тільки для здоров'я, але і для життя в цілому».

 

Марина Мудрак (МП «Теорія, історія літератури та компаративістика»), родом з маленького селища поблизу Києва – Гавронщина (Макарівський район), проживає у Києві.

«Могилянку як місце свого навчання обрала майже в останній день подачі електронних заявок – хороша знайома вмовила «розташувати» академію першу за пріоритетом у списку. Оскільки сфера моїх тодішніх зацікавлень уже була пов’язана з гуманітарними науками, то й обрала напрям «Філологія». Свобода думки, високий рівень навчання, відсутність корупції і низка корисних, цікавих можливостей для студента переконали мене зробити такий вибір, хоч остаточно я не була впевнена в тому, що моїх балів буде достатньо. Чому вступила сюди на магістратуру? Бо за чотири роки бакалаврату особисто переконалася у всьому вищезазначеному – за розвитком і належною освітою тільки в Могилянку.

Щодо точного призначення отриманих коштів ще не вирішила. Але точно знаю, що й надалі займатимусь наукою і дослідженнями, тому гроші, вірогідно, спрямую на щось, пов’язане з цією діяльністю».

 

Постоловська Мар’яна (МП «Право»), родом із села Велика Киріївка (Вінниччина)

«Могилянка для мене - це про дві цінності: 1) свободу, можливість бути собою, мати свої погляди та не соромитися їх; 2) розвиток - в аудиторіях, коридорах, КМЦ, гуртожитку. НаУКМА не позбавлена недоліків, але за чотири роки для мене вона стала більше ніж просто університетом. Чимось таким, за що я готова боротися і що не хочу втрачати. Зараз займаюся гендерними студіями і готуюся до своєрідної революції у могилянській системі освіти (в якій, я сподіваюся, переможе академічна доброчесність)».

 

Алла Сідько (МП «Прикладна математика»), 22 роки, родом з Київщини.

«Навчання в Могилянці обрала за можливість розвиватись і працювати в науковому напрямку а також за особливу атмосферу. Кошти спрямую на розробку децентралізованої системи управління розподіленими обчисленнями та проведення експериментів на суперкомп’ютері. Ця система має ефективно використовувати ресурси суперкомп’ютера, що пришвидшить обрахунок задачі з великими даними».

 

Стафійчук Маргарита (МП «Історія»), 22 роки, родом із Києва.

«Якісна освіта і творча свобода, плюс приємна компанія - це і є те, за що я люблю Могилянку. Це найкраще місце в плані наукового потенціалу та одне з найбільш живих та відкритих новим ідеям. Тут навчають ставити питання, а не сприймати готові результати. Після завершення бакалаврату (ФГН, Історія) у мене не було сумнівів, що продовжуватиму навчання лише у своїй Alma Mater. Що стосується стипендіальних коштів, то планую використати їх на літню школу в Університеті Осло, куди я планую податися цього літа задля урізноманітнення своїх студій та за новим досвідом».

 

Олена Фоменко (МП «Фінанси»), 21 рік, родом з Києва.

«Обрала навчання у Могилянці з декількох причин. По-перше, про цей університет було дуже багато позитивних відгуків: про якість навчання, відсутність корупції та бюрократії, сучасний підхід до навчання. По-друге, мене цікавила потрібна на ринку спеціальність, пов’язана з математичними методами, і саме у Могилянці я знайшла її – адже тут поглиблено викладаються технічні дисципліни, необхідні для економічних досліджень, передусім, економетрика.

Я планую підготовку та публікацію наукової статті, а також участь у міжнародній науково-практичній конференції. Отриманий грант допоможе мені профінансувати потрібне програмне забезпечення та зробити організаційний внесок для участі в конференції».  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна