ФЕН – це любов: як факультет економічних наук святкував 19-річчя

 

Цьогоріч День факультету економічних наук в НаУКМА відзначили у рамках фестивалю «Тиждень ФЕН». Студенти, викладачі, випускники та навіть абітурієнти відвідали зустрічі, лекції та презентації, стали учасниками бізнес-гри та квесту. Для фінального концерту 14 лютого у КМЦ студенти зробили постановку вистави «Поговоримо про любов».

 

 

Традиційно кожен факультет у Академії раз у році відзначає «свій день». Факультет економічних наук (ФЕН) уже декілька років поспіль організовує для могилянської спільноти чимало заходів. 19-ий день народження – ФЕН був створений у 2000 році – студенти та співробітники розпочали з лекції Дениса Краснікова – випускник Могилянки 2000 року («Політологія»), кандидат наук з державного управління, віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців, є куратором роботи Центру підтримки експорту при УСПП. Пан Красніков презентував лекцію на тему «Світові торговельні війни й можливості для України».

 

 

У понеділок ввечері студенти у дружньому колі за чашкою кави спілкувались із деканкою ФЕН Олександрою Гуменною. Вони розмовляли про те, як це бути деканкою успішного факультету; чому ФЕН зростає; чим заворожують Могилянські весілля, а також цікаві історії з Америки. Олександра Віталіївна провела три місяці на стажуванні в Університеті Індіани, Блумінгтон (США). Пані Гуменна також презентувала ексклюзивну сувенірну продукцію, котру факультет щорічно виготовляє до свого дня народження. У цьому році спонсорами стали ОТР Leasing (чашки) та наші випускники з Shark & Co (ручки). 

У вівторок та середу студенти організували бізнес-гру та квест «Show me the money, honey».

У четвер, 13 лютого книжку-бестселер «Трагедія євро» презентував професор Мадридського університету імені короля Хуана Карлоса, доктор економічних наук та яскравий представник нового покоління австрійської економічної школи Філіпп Багус.

 

fen

 

Книга «Трагедія євро» присвячена історії становлення Євросоюзу і, зокрема, історії появи євро. В цій роботі, перекладеній 15 мовами світу, автор пише про протистояння класичного ліберального та соціалістичного підходу до розбудови Євросоюзу. Філіпп Багус розкриває тему політичних інтересів, які стоять за єдиною валютою, звертає увагу на інституційні помилки, які лежать в основі конструкції євро, та наводить факти, які підтверджують – встановлена система є такою, що руйнує сама себе.

 

Лія Саджая – соціально відповідальна креаторка маркетингової агенції Aimbulance, розповіла студентам про креатив у соціальних проєктах, поділилася власними кейсами та історіями про те, як працює реклама в соціальній сфері.

 

14 лютого, у п’ятницю, в актовій залі КМЦ відбувся завершальний захід «Тижня ФЕН», де з урочистою промовою виступила деканка Олександра Гуменна та подякувала всім студентам та працівникам за щоденну роботу й любов до Академії та факультету економічних наук: 

«Факультет економічних наук і надалі планує зростати – і в кількісному, і, особливо, в якісному плані. Адже лого і мото (Зростаймо!) нас просто зобов’язує до цього.Зараз у нас багато ідей як розвивати креативний потенціал ФЕНівців і комерціалізувати наші ідеї та дослідження. Це дасть нам можливості вийти на якісно новий рівень розвитку як у найкращих світових університетах.

Мене, як декана, завжди дуже надихають наші дні факультету, оскільки студенти діляться з нами своїми ідеями, емоціями та їх втіленням на сцені, а це завжди дуже сильно підзаряджає! До того ж, це момент неймовірної єдності студентів, викладачів і співробітників».

 

Привівітати спільноту ФЕН завітав і багаторічний партнер факультету та Академії, випускник НаУКМА (магістр, спеціальність «Економічна теорія», 1998), кандидат економічних наук, член Наглядової ради НаУКМА, член Довірчої ради НаУКМА (2007-2015 рр.), засновник відзнак для студентів та викладачів факультету економічних наук НаУКМА, перший з випускників Академії, нагороджений Медаллю Петра Могили, Міністр аграрної політики України (2014-2016 рр.), підприємець Олексій Павленко. 

 

86723443 2485536058242835 1785432744059207680 o

 

Також традиційно нагородили кращих викладачів ФЕН. Відзнаку кращої викладачки від Dragon Capital отримала к.е.н., доцент кафедри фінансів, заступниця декана ФЕН Світлана Глущенко. Вручав відзнаку заступник директора компанії, випускник ФЕН НаУКМА (БП "Фінанси і кредит", 2008) Олександр Ублінських. 

 

ФЕН 9

 

Відзнаку «Найкращий викладач-наставник ФЕН 2018-2019 року», котру заснував випускник НаУКМА Тарас Лукачук, уже вдруге отримала к.е.н., доцент кафедри маркетингу та управління бізнесом Ірина Гриджук, а студентки ФЕН Емма Бродіна та Анна Копейко отримали відзнаку «Зірка ФЕН».

Фінальним акордом вечора стала вистава від студентів ФЕН «Поговоримо про любов». 

 

Як справедливо зазначають у Спудейському віснику, «сюжет вистави дійсно вражає своєю складністю та наповненістю. Кожна картина, зображена на сцені, передавала одну із форм любові, підіймала різні проблеми, змушувала переживати за її героїв. Це наводить на думку, що Любов в усіх її проявах залишається чистим і щирим почуттям».

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна