З 10 березня у НаУКМА вводиться обмеження на проведення масових заходів із метою запобігання поширенню коронавірусу

Які заходи вживаються? 

НаУКМА здійснює постійний моніторинг ситуації навколо розповсюдження коронавірусу (COVID-19) як в Україні, так і у світі. Створена робоча група, завданням якої є контроль ситуації та розробка необхідних заходів у відповідь на спалах захворювання, яке зафіксоване на сьогодні у 100 країнах, включаючи один випадок в Україні. Адміністрація вживає всіх рекомендованих заходів ВООЗ та МОЗ України для мінімізації ризику захворювання серед членів нашої спільноти.

 

У зв’язку з тим, що велика кількість студентів НаУКМА протягом тижня самостійної роботи перебувала за межами країни, в університеті з 10 березня 2020 р. і до окремого особливого розпорядження адміністрація вводиться обмеження на проведення будь-яких заходів поза навчальним та науковим процесом. Це обмеження стосується конференцій, лекцій поза основним навчальним процесом, розважальних подій, а також інших заходів не навчального характеру.

 

Додатково вводиться заборона на робочі подорожі викладачів, студентів і співробітників до Китаю, Республіки Корея, Ірану, Італії (країни з високим ступенем ризику), а подорожі до країн, де, за даними ВООЗ на день планування відрядження, зафіксовано понад 100 випадків захворювань на коронавірус, потребують спеціального дозволу виконуючого обов’язки президента НаУКМА. Адміністрація університету також наполегливо просить утриматися від особистих подорожей у ці країни до моменту, поки не буде оголошено про інше.

 

Що може зробити кожен із нас?

Викладачі та співробітники університету повинні звертати особливу увагу на прояви симптомів ГРВІ (лихоманка, кашель, утруднене дихання) у студентів і колег, контролювати стан свого здоров’я, і у випадку виявлення вищезазначених симптомів, негайно звертатися до лікаря. НаУКМА очікує, що всі студенти, викладачі та співробітники, котрі повертаються з країн з високим ступенем ризику, а також ті, хто міг наразитися на хворих на коронавірус, зроблять 14-денну перерву у відвідуванні кампусу, залишаючись вдома.

 

Адміністрація також забезпечуватиме посилене вологе прибирання, застосування антисептиків, обробку поверхонь столів, дверей, підлог в усіх приміщеннях, посилить пропускний контроль, забезпечить достатніми запасами мила та антисептичних засобів, збільшить частоту прибирань.

 

Де знайти більше інформації?

У той час як адміністрація докладатиме зусиль для інформування членів спільноти про епідемічну ситуацію в Україні через щотижневі розсилки та повідомлення у соціальних мережах, просимо всіх та кожного слідкувати за інформацією, розміщеною на спеціальному сайті МОЗ України, інформацією про поширення коронавірусу світом на сайті університету Джона Гопкінса, застереження щодо подорожей на сайті МЗС України та Центрів з контролю та профілактики захворювань США .

 

Університет буде вдячний усім за співпрацю задля створення безпечних умов для спільноти Могилянки.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна