НаУКМА займає почесне місце в трійці лідерів вищої освіти в Україні

Третє місце у загальному рейтинзі ВНЗ України «Компас-2012»

Рейтинг відображає уподобання й задоволеність освітою з боку випускників та роботодавців. Його було здійснено на основі проведеного всеукраїнського опитування серед представників компаній-роботодавців, експертів та випускників ВНЗ. За результатами дослідження 2012 року, Національний Університет «Києво-Могилянська академія» посів третє місце. Перше й друге посіли «Київський політехнічний інститут» та Київський національний університет ім. Тараса Шевченка.

За критеріями оцінювання, найвищий бал серед опитаних дали випускники (94 бали з можливих 100). Експерти оцінили академію на 47 балів зі 100. Оцінка роботодавців складає 28 балів зі 100. Як бачимо, НаУКМА поступається лідерам рейтингу насамперед за популярністю серед роботодавців. Натомість, за оцінками експертів і випускників НаУКМА має досить високі показники.

За оцінками респондентів дослідження, НаУКМА входить до трійки найсильніших із підготовки фахівців бізнес-економічних спеціальностей. Підготовка фахівців юридичних спеціальностей також займає 3-тє місце серед університетів України. НаУКМА дещо програє в підготовці фахівців з інформаційних технологій: за цим напрямком академія отримала 5-те місце у рейтингу.

Серед сильних сторін НаУКМА було названо такі:

- високі оцінки загальної якості освіти і підготовки випускників до роботи в компанії зі сторони провідних компаній-експертів;

- високий рівень підготовки фахівців бізнес-економічних спеціальностей;

- гарні показники співпраці з компаніями-роботодавцями.

Проект «Рейтинг ВНЗ України «Компас 2012» було підготовано компанією «Систем Кепітал Менеджмент». На почесному врученні призів переможцям «Компаса-2012», Компанія СКМ також презентувала Інтернет-портал Best Universities та дослідження «Випускники українських ВНЗ очима роботодавців». Інтернет-портал Best Universities – це ресурс, що надає інформацію про ВНЗ України, представляє українські ВНЗ для англомовного користувача. Дослідження «Випускники українських ВНЗ очима роботодавців» - це спроба комплексно оцінити якість освіти, яку надають українські ВНЗ та якість підготовки випускників.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна