Могилянка та УКУ розпочнуть мобільність студентів за підтримки House of Europe

 

Уже восени 2020 року Києво-Могилянська академія та Український католицький університет розпочнуть двосторонню академічну мобільність студентів бакалаврських програм. Проєкт реалізовується у рамках програми «Студентська академічна мобільність» (СAM)  від House of Europe.

 

 

Спільна заявка Могилянки та УКУ була визнана однією з найкращих, а для організації обмінів 40 студентів (по 20 з кожного університету) впродовж 2020/2021 навчального року обидва університети очікують отримати більше одного мільйона гривень. Проєкт обмінів між НаУКМА і УКУ розроблено за зразком програми міжнародної мобільності ЄС Erasmus+.

 

З початку нового навчального року по 20 студентів бакалаврських програм з НаУКМА і УКУ проведуть близько семестру (12 тижнів) в університеті-партнері, здобуваючи новий освітній та культурний досвід. Кредити і оцінки, отримані в університеті-партнері, будуть перезараховані у «домашньому» університеті. Взяти участь в обміні зможуть студенти спеціальностей соціологія, соціальна робота, політологія, історія, комп’ютерні науки та прикладна математика. Планується, що адмініструвати програму мобільності в НаУКМА буде відділ міжнародного співробітництва спільно з деканатом студентів.

 

Більше деталей щодо відбору та участі в мобільності чекайте згодом.

 

Варто зазначити, що за умовами проєкту «Програма студентської академічної мобільності» кожен із українських університетів міг подати заявку лише з одним університетом-партнером. НаУКМА і УКУ подали спільну заявку, маючи на меті поступово розбудовувати взаємну мобільність студентів і викладачів, збільшуючи кількість залучених програм на різних освітніх рівнях. Окрім того, обидва університети поділяють спільні академічні цінності, мають чималий досвід імплементації міжнародної мобільності, а також базують проєкт на тривалій взаємній співпраці як в освітній і науковій площинах, так і на рівні студентських ініціатив. Зокрема минулого року студентські команди НаУКМА та УКУ успішно взяли участь у проєкті «Плацкарт»  – програма короткотривалих обмінів студентами різних університетів України, що має на меті об’єднання молоді задля співпраці, розбудови українського студентства для покращення якості освіти як на рівні університетів-партнерів, так і на загальноукраїнському.

 73241327 764052290683027 5669191225371000832 o

Студенство УКУ на обміні в КМА, фото - Каріна Плахотнюк

 

Програма Студентської академічної мобільності (САМ) - один із компонентів програми ЄС House of Europe, що реалізовується впродовж 2020-2022 років Британською Радою спільно з Міністерством освіти і науки України. Шляхом започаткування міжрегіональної мобільності студентів проект прагне налагодити міжуніверситетський діалог всередині країни; стати поштовхом для зміни внутрішнього міжуніверситетського дискурсу на співпрацю замість конкуренції - з метою підвищення якості української академічної пропозиції, як навчальної, так і наукової.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна