Перша зустріч випускників КМА , які мешкають на території Канади

Вона відбулась 20 травня у місті Торонто

 

На зустрічі були присутні президент НаУКМА п. Сергій Квіт та віце-президент з економіки та фінансів п. Людмила Дяченко.

Навесні цього року з ініціативи Михайла Петечука, одного з організаторів цієї зустрічі, на Facebook була створена група «Могилянці Канади». Про приміщення подбала Алла Галич. Учасники познайомилися один з одним, адже перебуваючи поза територією України випускники Академії мало спілкувалися між собою та не мали змоги всі разом зустрітися. Сергій Квіт та Людмила Дяченко розповіли про основні досягнення та проблеми, які стоять перед НаУКМА, плани на майбутнє. Серед них – створення нового Закону України «Про вищу освіту», перемоги у судах за гуртожиток у Ворзелі, за Будинок настоятеля і Братські келії (які тривали понад три роки), судові позови Могилянки до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, фінансування університету, про підтримку наукових центрів НаУКМА, розвиток Докторської школи та нових наукових проектів, відкриття нових магістерських програм, лідерські позиції в університетських рейтингах. Випускники одержали відповіді на всі питання з життя Академії, які їх цікавили, поділилися інформацією про власні професійні здобутки і досвід, висували пропозиції по розвитку НаУКМА, зокрема у співпраці з канадськими університетами та фундаціями. Ця зустріч принесла багато позитивних емоцій, заклала основу для подальшого плідного спілкування, обміну професійними та бізнес-контактами, пошуку шляхів підтримки alma mater у майбутньому.

Михайло Петечук (2003 р., соціальна робота; 2005 р., журналістика):

«Це була неймовірна подія - прийшли 16 випускників (з 40 нам відомих) різного віку, професій та занять, з Торонто та Монреалю. Деякі прийшли сім'ями, разом із дітьми. Нас всіх об'єднує навчання в Могилянці. Такі неформальні зустрічі допомагають знаходити друзів, будувати та підтримувати мережу контактів в Канаді випускникам різних років та факультетів. Завдяки присутності С.М. Квіта ми змогли отримати інформацію про події в Могилянці з «перших рук», а також почути, як можемо допомогти університету. Я впевнений, що такі зустрічі стануть традиційними і будуть регулярно проводитися також в інших містах Канади та інших країн, де живуть Могилянці.»

Алла Галич (2002 р., екологія та охорона навколишнього середовища):

«Прекрасні спогади про Академію залишились у нас всіх - випускників НаУКМА. Кожен з нас, зарядившись неймовірною енергетикою та знаннями пішов своєю успішною дорогою, але ми з вдячністю згадуємо нашу Альма-матір та тішимося кожній секунді нашого минулого студентського життя. Я дуже щаслива, що люди приїхали на першу зустріч випускників НаУКМА в Канаді. Це ще раз підкреслює той факт, що доля розкидала нас по світу – але Могилянка, була, є та буде Університетом, який у різні способи об’єднує цікавих, харизматичних та прогресивних людей!»

Сергій Квіт, президент НаУКМА:

«Ми безмежно пишаємося нашими випускниками та сподіваємося, що і надалі будемо дотримуватися високих стандартів у навчанні та життєвих принципах, які є невід‘ємними складовими Академії. Університет не стоїть на місці, ми не задовольняємося досягнутим, і з прагненням до вищого та кращого йдемо вперед, шукаємо нові можливості і контакти для розвитку і розбудови ВУЗу – і в цьому саме випускники можуть відіграти значну роль. Нам всім є, про що згадати, а вам, про що розповісти. Закликаю всіх активно брати участь у сучасному житті Академії».

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна