Для вступників з Криму та Донбасу

 

На базі НаУКМА для вступників з тимчасово окупованих територій відкрито «Освітній центр «Донбас-Україна» та «Крим-Україна». Відповідний наказ затверджено 31 липня 2020 р.

 

Такі ж Центри створено на базі інших українських ЗВО.

 

Освітній центр «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» створено з метою консультування та супроводу вступу в університет вступників з числа осіб з тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Донецької та Луганської областей. Через центри жителі тимчасово окупованих територій можуть вступити в українські університети за спрощеною процедурою. Для цього потрібно звернутися до освітнього центру відповідного навчального закладу.

Контакти Центру в НаУКМА - за посиланням.

 

Для вступу мешканцям тимчасово окупованих територій не обов’язково мати український паспорт, достатньо мати свідоцтво про народження. А вступники, які не мають українського документа про освіту, можуть отримати його через освітній центр, який направить їх у школу при освітньому центрі для складання двох іспитів державної підсумкової атестації з української мови та історії України. Також їм потрібно буде скласти один вступний іспит, який встановлює заклад вищої освіти.

 

Вступники, які бажають взяти участь у конкурсі на бюджетні місця, мають подати заяву та заповнити освітню декларацію в освітніх центрах:

• вступники з Криму – не пізніше 20 серпня;

• вступники з Донбасу – не пізніше 22 серпня.

Ті, які не встигнуть цього зробити у серпні, до 23 жовтня можуть подавати заяви для вступу на контракт.

 

Покрокова інструкція вступникам з Криму 

Покрокова інструкція вступникам з Донецької та Луганської областей 

 

Контакти «Освітнього центру «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» у НаУКМА

Адреса:

вул. Іллінська, 9

м.Київ, 04070, Україна

Телефон: (044) 425-60-22

 

Консультації щодо вступу до НаУКМА надає керівник відділу з питань прийому та профорієнтації Юречко Ірина Іванівна: тел. 063-338-72-77, ел.пошта Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна