ШОЗ НаУКМА реалізовуватиме проєкт задля розбудови потенціалу у сфері вищої освіти за Програмою Erasmus+

Школа охорони здоров’я НаУКМА перемогла у конкурсі за Програмою Європейського Союзу Erasmus+ та разом з партнерами реалізовуватиме проєкт «Building Academic Capacity in Global Health in the Eastern Europe - Central Asia Region (BACE)».

 

  

Головною метою проекту в НаУКМА є підготовка та запуск англомовної магістерської програми з глобального здоров’я. Тож Школа охорони здоров’я працюватиме над розробкою освітньої програми з глобального здоров'я та її методичним забезпеченням.

 

Старт проєкту передбачено на січень 2021 року. Разом із університетами-партнерами: Університетом Джорджії (США), Батумським державним університетом (Грузія), Гайдельберзьким університетом Рупрехта-Карла (Німеччина), Медичним університетом Астана (Казахстан), Казахським національним університетом імені Аль-Фарабі (Казахстан), Університетом Тромсе (Норвеґія), Бергенським університетом (Норвеґія) та Тернопільським національним медичним університетом імені І. Я. Горбачевського були відібрані задля реалізації проєкту розбудови потенціалу вищої освіти у сфері глобального здоров’я в Україні.

 

“Це було не просто і десь навіть екстремально, але нам вдалося! - ділиться радісною звісткою керівниця ШОЗ Тетяна Юрочко. - Щиро дякую нашим партнерам і нашій команді! Школа охорони здоров’я НаУКМА вже багато років співпрацює з Тернопільським медичним університетом в царині розбудови освітнього напряму з громадського здоров'я в Україні. Тому, коли почалась підготовка даного проекту, ШОЗ запропонувала долучити в партнери з України саме Тернопільський медичний університет. А вже з січня 2021 року ми розпочнемо реалізовувати спільний проєкт”.

 

Загалом десять проєктів, у яких беруть участь 46 університетів та інших організацій з України, були відібрані на фінансування в розмірі понад 9 млн євро за Програмою Європейського Союзу Erasmus+ задля розбудови потенціалу у сфері вищої освіти, йдеться у інформації на сайті про переможців.

Усі проєкти спрямовані на модернізацію освітніх програм із соціальних наук та інженерії, охорони здоров’я і навколишнього середовища; модернізацію врядування закладів вищої освіти; зміцнення зв’язків системи вищої освіти з економічним і соціальним середовищем.

 

Варто зазначити, що напрям “Розвиток потенціалу вищої освіти” (КА2: CBHE) є окремим компонентом міжнародного виміру Програми Erasmus+ у сфері вищої освіти. У межах конкурсів із 2015 р. до 2019 р. було профінансовано 38 проєктів за участі 200 організацій з України, включаючи 120 закладів вищої освіти. Загальна сума гранту проєктів складає понад 27 млн євро.

 

НаУКМА як університет-координатор в Україні брала участь у трьох проєктах: “Поєднання Інновацій, Здоров'я і Суспільств: освітній розвиток потенціалу в сусідніх регіонах Східної Європи”, “Розвиток потенціалу задля запровадження студентстської мобільності в університетах України та Сербії” та “Структуризація співпраці щодо аспірантських досліджень, навчання універсальних навичок та академічного письма на регіональному рівні України”.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна