Перший набір на магістерську програму з комунікацій у співпраці з Indiana University

У цьому році вперше стартував набір на магістерську програму «Комунікації в демократичному врядуванні»  (Спеціальність 281 «Публічне управління та адміністрування», 120 кредитів), що розроблена в рамках спільного академічного проєкту Києво-Могилянської академії й Indiana University  (США).

 

 

 

Програма розроблена спільно з колегами з Університету Індіани у відповідності до професійних стандартів державної служби і служби в органах місцевого самоврядування. Ми розпитали керівника Києво-Могилянської школи врядування професора Валерія Тертичку про особливості вступу та навчання на програмі.

 

Кого ми чекаємо на цій програмі?

Всіх охочих розбудовувати країну на посадах державної служби, місцевого самоврядування або громадянського суспільства. Майбутніх професійних комунікаційників.

 

Що є обов’язковим для вступу?

Вступати можуть особи, які здобули освітній ступінь бакалавра, спеціаліста, магістра на основі загальних умов вступу до НаУКМА. Детальні умови вступу на магістерські програми НаУКМА.

 Додатково вступники на програму «Комунікації в демократичному врядуванні» складають вступне випробування – мотиваційна презентація: письмовий варіант подається разом із документами до приймальної комісії, а усне представлення відбуватиметься в день фахового іспиту 26 серпня 2020.

 

У презентації абітурієнт має дати відповіді на такі запитання:

- Яким ви бачите майбутнє України та які комунікації між владою і громадянами, на Вашу думку, для цього необхідно здійснювати?

- Оберіть одну із суспільних сфер та докладно опишіть Ваше бачення здійснення комунікації між владою і громадянами.

- Про яку роль у реалізації цієї комунікації Ви би мріяли для себе?

 

Детальна програма фахового випробування та критерії оцінювання.

 

Що Ви порадите вступникам для підготовки презентації, котра точно буде відповідати вимогам?

Зробити фахову презентацію сфери/галузі/сектору, вяк му би Ви хотіли здійснити зміни, щоб потім це вдосконалити і підготувати Policy Paper, стратегічний і комунікаційний план використовуючи методи Evidence-based Policy.

 

Головна особливість – модульна системи навчання, розкажіть трішки детальніше про це.

Модульна система навчання дає змогу поєднувати роботу і навчання. Ми запланували навчання у п'ятницю-неділю, через тиждень. Очевидно, що з урахуванням карантинних обмежень будемо також поєднувати різні форми. Загалом на програмі передбачено всього п`ять обов`язкових дисциплін:

  • Англійська для професійної діяльності;
  • Філософія демократичного врядування;
  • Методи дослідження комунікацій в демократичному врядуванні (модулі: методи соціологічних досліджень; методи для аналізу політики);
  • Вироблення доказової політики (модулі: процес і процедури політики; аналіз політики; економіка для врядування; суспільні фінанси та бюджетування);
  • Стратегічне управління та комунікації (модулі: управління змінами; стратегічне управління та планування; стратегічні комунікації).

Решта – вибіркові.

Це, до прикладу:

  • Комунікативний супровід (адвокація) політики;
  • Трансформація конфліктів, медіація і діалог у демократичному врядуванні;
  • Суспільна й культурна дипломатія;
  • Соціальні медіа для стратегічних комунікацій;
  • Візуалізація даних і графічний дизайн.

Програма зорієнтована на те, аби після навчання студент зміг бути «урядником, який стратегічно мислить, уміє виробляти суспільну політику й комунікувати». Усі силабуси дисциплін магістерської програми розроблені викладачами різних шкіл і факультетів Могилянки у тісній співпраці з американською стороною.

 

Чи є можливість отримати стипендію на навчання?

У рамках реалізації проєкту передбачено стипендіальний фонд, котрий дозволить покрити до 100 відсотків вартості навчання студентам, що пройдуть конкурсний відбір. Розподілом стипендій буде займатися стипендіальна комісія і у залежності від набраного вступного балу та семестрових контролів буде розподіляти і перерозподіляти стипендії. Вартість одного року навчання на програмі – 40 000 гривень.

 

Якщо у вас залишились запитання, то:

- підписуйтесь на сторінку Школи в Фейсбуці

-звертайтесь до гаранта програми є Лесі Василівни Ільченко-Сюйви, телефон: 0503348623

- читайте про програму та вступ на сайті.

 

Варто зазначити, що окрім магістерської програми проєкт співпраці з Університетом Індіани передбачає реалізацію програм підвищення кваліфікації й сертифікатну програму.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна