НаУКМА реалізовуватиме два нових проєкти за напрямком Жан Моне, Erasmus+

Модуль "Дослідницька лабораторія з європейських студій" ("EU Studies Research Laboratory") став одним із 38-ми проєктів-переможців за участі України у конкурсі Виконавчого агентства із питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА) Європейської Комісії Erasmus+ за напрямом Жан Моне. 

 

"У рамках проєкту передбачається викладання дисциплін з методології і найкращих практик міжнародних досліджень в сфері європейських студій для слухачів Докторської школи НаУКМА; проведення міжнародної конференції, семінарів та майстер-класів з цих питань", – розповів координатор проєкту, завідувач кафедри міжнародного і європейського права факультету правничих наук, керівник Центру ім. Жана Моне з європейських студій НаУКМА, професор Роман Петров.

 

НаУКМА також є учасником консорціуму проєкту-переможця програми імені Жана Моне "Comparing EaP Countries’ Strategies and Solutions in the Area of Approximation of Domestic Legal Systems to the EU Acquis / Comparing Approximation Strategies and Solutions (COMPASS)". Консорціум очолює Єреванський державний лінгвістичний університет ім. В. Я. Брюсова, Вірменія.

 

"У складі міжнародного консорціуму (Вірменія, Німеччина, Грузія) НаУКМА і Центр ім. Жана Моне будуть здійснювати дослідження, викладати міждисциплінарні курси, проводити наукові заходи щодо наближення законодавства України, Вірменії та Грузії в процесі імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, - зазначає Роман Петров. – Варто заначити, що проєкт підготувала і очолює випускниця та колишня викладачка НаУКМА Анна Хворостянкіна, яка зараз живе у Вірменії і працює в Університеті ім. Брюсова".

 

Нагадаємо, що Центр ім. Жана Моне з європейських студій має за мету впровадження і викладання сучасних міждисциплінарних курсів з європейських студій для бакалаврів, магістрів, аспірантів і докторантів НаУКМА українською та англійською мовами. Центр ім. Жана Моне з європейських студій НаУКМА є одним з провідних науково-освітніх та ресурсних центрів з питань євроінтеграції в Україні.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна