TED NaUKMA 2021: ambiguity – неоднозначність

Могилянці Іван Горовський (БП-2 «Філософія»), Катерина Молнар та Юлія Григорук (БП-2 «Історія та археологія) отримали ліцензію на проведення університетського заходу TED й вже розпочали підготовку та набір до організаційної команди  TEDxNaUKMA 2021. 

 

«Взимку минулого року сталося так, що ідея провести TEDx в Могилянці паралельно зародилася у Івана Горовського та в мене разом з Юлією Григорук, - розповідає співорганізаторка Катерина Молнар. - Ми познайомилися та перетнулися в моменті заповнення заявки на ліцензію і вирішили об’єднати сили, аби податися на ліцензію разом. У нас було два спроби отримати ліцензію. Перша не була вдалою, але ми не опустили руки і подалися ще раз навесні. Навіть дистанційний формат та пандемія не стали перешкодою. Спільними зусиллями ми відправили заявку 21 березня і 26 червня отримали позитивну відповідь».

Темою TEDxNaUKMA 2021 обрали ambiguity – неоднозначність.

 

Організатори розповідають, що серед іншого, TEDxNaUKMA фокусуватиметься на темах:

1. Освіта майбутнього (The future of education.)

Наразі неформальна освіта стає все більш популярною, тоді як навчання в університеті стає формальністю. Ми хочемо дослідити як зміняться освіта та її інструменти протягом наступних років. Тут ми також говоримо soft і hard skills та ставимо перед собою питання: які навички будуть вирішальними при працевлаштуванні.

2. Стійкість (Resilience)

Якщо проаналізувати останні світові події, то зрозумілим стає те, що стійкість є однією з основних якостей лідерів. Це здатність пристосовуватися та адаптуватися до будь-яких обставин, що допомагає ставати кращими навіть у найважчі часи. Ми хочемо продемонструвати стійкість та антикрихкість з різних точок зору: від емоційної стабільності до стійкості в природі та мікроорганізмах. Саме стійкість та антикрихкість дають нам змогу функціонувати в умовах невизначеності і все одно досягати успіху.

 

Більше інформації буде оголошено вже згодом, тому підписуйтесь на ФБ-сторінку проєкту TEDxNaUKMA.

 

Зазначимо, що TED (абревіатура від англ. Technology Entertainment Design; Технології, Розваги, Проекти) — некомерційна організація в США, що займається розповсюдженням ідей, що повинні змінити світ. Конференція TED славиться своїми лекціями (TED Talks), які спочатку були зосереджені на технологіях, розвагах та дизайні, але згодом включили також природничі науки, мистецтво, освіту, культуру, бізнес, глобальні проблеми, сталий розвиток — широкі сфери тем, що разом формують наше майбутнє; зазвичай у формі коротких бесід (приблизно 18 хвилин, адже саме цей час аудиторія зберігає увагу, не втрачаючи інтересу до доповіді).  

.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна