Каталіна Шкуро виборола іменну стипендію Василя Кисіля для МП «Право» НаУКМА

Стипендія для вступників на магістреріум програми «Право» НаУКМА заснована на честь відомого українського правника Василя Кисіля юридичною фірмою «Василь иісіль та партнери» у цьому році. 

Каталіна Шкуро отримуватиме благодійну фінансову підтримку в розмірі 98 000 гривень для проведення наукового дослідження та популяризацію своїх наукових досягнень.

 

«Коли свого часу я вступала на перший курс, то я й гадки не мала про ті можливості та шанси, які дає Академія, – ділиться своїми враженнями лауреатка Каталіна Шкуро. – Я не знала ні про особливу систему навчання з індивідуальними планами, ні про якість викладання. Я не мала жодних планів та якихось чітких сподівань. Мій вибір був абсолютно сліпий та засновувався лише на інтуїції та одному схвальному відгуку колишньої випускниці мого ліцею. Проте, випадковості не випадкові і певно, що Могилянка – то є моя доля».

 

Каталіна Шкуро - випускниця БП «Право» НаУКМА 2020 року.

Під час навчання Каталіна активно долучалася до студентських, двічі брала участь у змаганнях з міжнародного права Moot Court. Каталіна Шкуро проходила практику у місцевому загальному суді та у Верховній Раді України, отримала іменну стипендію імені Костянтина Ємельянова та навчалася в університеті Франції за програмою міжнародної мобільності Еразмус+.

 

«Ця стипендія передбачає значну благодійну фінансову підтримку для переможця і тому встановлює надзвичайно високі вимоги для кандидатів, – розповідає Каталіна. – Чесно кажучи, я дуже сумнівалася, що відповідаю цим вимогам і що стану переможницею конкурсу. Я довго вагалася, чи варто взагалі брати участь. Утім, я подумала, що буду більше шкодувати, якщо навіть не спробую, ніж якщо не виграю, тому все ж таки взяла участь у відборі».

 

Серед ключових вимог для аплікантів – вступний рейтинг не менше 180 балів; сертифікат, що підтверджує знання іноземної мови на рівні С1 і вище та дослідницька пропозиція. Для дослідницької пропозиції Каталіна Шкуро обрала тему «Боротьба із недобросовісними тактиками в міжнародному комерційному арбітражі: інструменти, проблеми, перспективи»: «Це тема, яку я вважаю дуже актуальною, та на яку мені справді було б цікаво написати наукову роботу, – розповідає Каталіна. – І я надзвичайно пишаюся, що конкурсну комісію також зацікавила обрана тема і вони обрали мене як переможницю. Я впевнена, що ця робота поглибить мої знання у сфері, в якій я хочу працювати, та загалом сприятиме моєму професійному розвитку. А також я дуже сподіваюсь, що ця робота матиме важливе практичне значення і для всього правничого світу України».

 

Зазначимо, що фундатором стипендії є юридична фірма «Василь Кисіль і Партнери», що заснована в 1992 році і є одним з лідерів ринку юридичних послуг в Україні. Після заснування Благодійного фонду пам'яті Василя Кисіля, ця стипендія перейшла під егіду Фонду.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна