Стипендії від Асоціації випускників НаУКМА вибороли четверо студенток

Вікторія Рафалович (БП «Політологія), Марія Панченко (БП «Право»), Єлизавета Трофименко (БП «Соціологія») та Наталія Свиридкова (БП «Політологія») цьогоріч стали лавреатками стипендії Асоціації випускників та іменних стипендій Мирослава Осадчука.  

 

Уже другий рік поспіль вступники(ці) на бакалаврські програми Могилянки, які пройшли на контрактну форму навчання, мають можливість здобути стипендії, що частково відшкодовують вартість контракту. Це стипендія Асоціації випускників НаУКМА в сумі 20 000 грн, яку може отримати студент(ка) будь-якої спеціальності, та три стипендії імені Мирослава Осадчука, кожна з яких покриває до 50% вартості навчання на контракті, але в сумі не перевищує $2000 за всі роки навчання. Одна з цих стипендій присуджується студенту(ці) напрямку «економіка», «фінанси, банківська справа та страхування» чи «політологія», а ще дві можуть отримати студенти(ки) усіх інших спеціальностей.

 

Цього року двадцять шість вступників(иць) надіслали для участі в конкурсі свої анкети та мотиваційні листи. Десятьох із них було відібрано для фінального етапу конкурсу – співбесіди, яка, зважаючи на пандемію коронавірусу, відбувалася дистанційно в ZOOM-і. У складі Стипендіального Комітету були Президент Асоціації випускників НаУКМА і представник грантодавця Костянтин Пересєдов, членкиня Правління Асоціації випускників Марія Крючок, керівниця напряму «комунікації з випускниками НаУКМА» Наталя Шумкова та голова студентської колегії Христина Радиш.

 

Президент Асоціації Костянтин Перересєдов зазначає, що для спільноти Асоціації випускників це не одноразовий окремий проект, це частина довгострокової історії підтримки альма матер: «Завдяки власному ендаумент-фонду Асоціації та підтримці таких меценатів, як Мирослав Осадчук і його родина, ми маємо можливість підходити до питання стипендій комплексно та системно, - розповідає Костянтин Пересєдов. - Наприклад, конкурс на стипендії для вступників-контрактників ми проводимо вже третій рік. Ми свідомо сфокусувалися на контрактниках, бо з огляду на обмеженість бюджетних місць і величезний конкурс у Могилянці, серед абітурієнтів є чимало сильних і наших по духу та цінностях людей, яким доводиться обирати між контрактом у КМА та бюджетом в інших ЗВО. Ті абітурієнти, які все ж обирають Могилянку, є дуже вмотивованими. Тож ми щиро хочемо дати хоча б частині з них додаткову підтримку. Наша спільнота від цього лише виграє».

 

Оскільки студентки мають зобов’язання перед Стипендіальним Комітетом: мати високу академічну успішність, дотримуватися принципів академічної доброчесності, займатися позанавчальними волонтерськими активностями у проєктах Могилянки та Асоціації випускників, Христина Радиш планує менторити студенток та допомагати з долученням до спудейських активностей. Варто зазначити, що Асоціація випускників НаУКМА систематично підтримує найрізноманітніші проєкти в Академії та сприяє розвитку культури благодійності alumni Могилянки.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна