Могилянському Кіноклубу – 26 років

Сьогодні, 9 жовтня, виповнюється 26 років із дня заснування Могилянського кіноклубу. Це найстаріший діючий кіноклуб в Україні. 

 

«За більш ніж чверть століття своєї роботи Могилянський кіноклуб став відомим не лише в Києві, а й в усій країні, – розповідає засновниця Могилянського кіноклубу Ольга Брюховецька. – На нього рівняються інші кіноклуби, а багато поколінь могилянських студентів вже не можуть уявити свого досвіду перебування в університеті без перегляду цікавих стрічок. Як осередок, що об’єднує довкола себе могилянських поціновувачів кіно, Кіноклуб проводить покази тематичних кінодобірок, організовує дискусії та запрошує лекторів, що робить навчальний процес цікавішим».

 

Пані Ольга зазначає, що не зважаючи на те, що навчальний рік 2020/2021 почався у дистанційному режимі, Могилянський кіноклуб продовжує працювати та зосереджує сили на розвитку інституційної та правової бази для своєї діяльності: «Так, Кіноклуб працює над приєднанням до Міжнародної Федерації Кіноклубів (International Federation of film societies). МФК – це відома в усьому світі організація (заснована в Каннах 1948 року), яка сприяє розбудові кіноклубного руху та підтримує освітні некомерційні покази, надаючи своїм членам права на фільми. Довгі місяці карантину змусили нас іще більше цінувати співприсутність на показах фільмів та живі дискусії, що виникають після них. З нетерпінням чекаємо на відновлення наших зустрічей в рідній аудиторії 9-13 в оновленому форматі роботи.

А поки що пропонуємо вам подарунок від українського режисера Сергія Маслобойщикова – тизер до фільму про Григорія Сковороду, ексклюзивно опублікований сьогодні на сторінці Могилянського кіноклубу у Facebook».

 

Підписуйтеся на сторінку Могилянського кіноклубу у Facebook  та слідкуйте за нашими анонсами.

Попереду нас чекає багато цікавих кіноподій!  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна