Могилянка білоруським студентам: спеціальні можливості вступу

Для тих студентів з Республіки Білорусь, які через політичні переслідування не можуть продовжувати навчання у своїй країні, Національний університет “Києво-Могилянська академія” пропонує можливості для навчання на бакалаврських та магістерських програмах.

 

Додаткові можливості пропонуються: для вступу на 1-й рік навчання бакалаврських і магістерських програм НаУКМА та можливість впродовж 2020/21 навчального року (під час зимових і літніх канікул) поновитися для подальшого навчання на бакалаврських і магістерських програмах НаУКМА (переважно від 2-го року навчання) тим білоруських студентів, котрих були виключено з білоруських університетів з політичних мотивів.

Докладніше про можливості та умови навчання, які Могилянка пропонує для білоруських студентів на сайті Відділу міжнародного співробітництва. 

 

У Республіці Білорусь не вщухають масові протести, які розпочалися після серпневих президентських виборів. Викладачі та студенти білоруських вишів стали активними учасниками акцій проти фальсифікацій результатів виборів. Обстоюючи своє право на свободу та вільне волевиявлення, вони потерпають від репресій політичного режиму Лукашенка.

У розпал громадського протистояння могилянці висловили свою підтримку білоруським активістам та представникам академічної спільноти, котрі зазнають політично вмотивованих переслідувань: “Ми, могилянці, були серед ініціаторів і активних учасників Помаранчевої Революції та Революції Гідності. Ми знаємо, що кожна людина має право на свободу та гідність. Ми переконалися, що кожна людина має право захищати і захищатися, коли ці засадничі принципи підважені”, - йдеться у вересневій заяві спільноти Національного університету “Києво-Могилянська академія” щодо ситуації в Білорусі.

 

Логічним (і практичним) продовженням стала готовність нашого університету прийняти на навчання тих студентів білоруських вишів, які зазнають політичних переслідувань на своїй батьківщині і не мають можливості завершити там навчання. Свобода – засаднича цінність Могилянки та могилянцв. Ми завжди підтримували та надалі будемо підтримувати тих, хто поділяє це.  

.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна