Старт швейцарсько-українського проєкту «Трансформація університету шляхом комплексної діагностики»

Києво-Могилянська академія стала університетом-партнером проєкту в Україні. Презентація проєкту відбудеться 11 грудня 2020 року з 11.00 в прес-центрі інформагентства Укрінформ.

Долучайтеся до трансляції на Ютуб-каналі.

 

У офіційному прес-анонсі зазначається, що на базі одного з провідних закладів вищої освіти - Національного університету «Києво-Могилянська Академія», відбудеться пілотування сучасних підходів проведення комплексного аналізу стратегії, фінансів, системи управління закладом та управління персоналом, особливостей застосування національного законодавства у діяльності ЗВО (закладу вищої освіти); розробка бачення змін та дорожньої карти їх впровадження, а також формування моделі управління та пошук точок розвитку.

 

“Швидкоплинна реальність та глобалізаційні виклики висувають перед університетами кардинально нові вимоги як до інструментів управління, так і до методів аналізу й оцінки діяльності закладів вищої освіти, - коментує участь у проєкті в.о. президента НаУКМА Тетяна Ярошенко. - Розвиток сучасних вищих навчальних закладів неможливий без застосування сучасних підходів до управління, які дозволять оптимізувати й описати управлінські процеси, ролі, підвищити прозорість інформації, організувати систему підзвітності тощо. І незалежна комплексна діагностика є якраз тією першочерговою, важливою і невід’ємною частиною такого підходу. Саме тому, Національний університет “Києво-Могилянська академія” неймовірно вдячний всім ініціаторам та донорам проєкту за неоціненну можливість стати першопроходцем комплексної діагностики університетських управлінських процесів, на базі якої буде розроблено чіткі інструменти для успішних трансформацій як нашого університету, так і дорожня карта запровадження дієвих змін й в інших університетах в Україні в майбутньому”.

 

У прес-конференції щодо старту проєкту комплексної діагностики Національного університету «Києво-Могилянська академія» візьмуть участь: Андрій Вітренко, заступник Міністра освіти і науки України; Сергій Бабак, Голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій; Клод Вільд, Посол Швейцарії в Україні (відео-зв’язок); Тетяна Ярошенко, в.о. президента НАУКМА; Ірина Іванчик, співзасновниця БФ «Повір у себе»; Світлана Мозгова, голова правління БФ «Повір у себе».

 

За результатами цього проєкту будуть сформовані практичні рекомендації для українських університетів, а на основі фактичних даних підготовлені можливі поправки до реформи вищої освіти.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна