Тарас Лютий – лавреат Премії імені Юрія Шевельова

Доктор філософських наук, професор кафедри філософії та релігієзнавства, випускник НаУКМА Тарас Лютий отримав нагороду за книжку “Культура принад і спротиву”.

лютий

Фото - Фейсбук-сторінка Києво-Могилянської Бізнес Школи

Премія імені Юрія Шевельова була заснована 2013 року. Вона присуджується раз на рік українському авторові за художню та наукову есеїстику, опубліковану протягом останнього року. Нагорода відзначає внесок у невідʼємні для цього жанру цінності: незалежність думки та витонченість стилю.

Тарас Лютий також є старшим науковим працівником відділу філософської антропології Інституту філософії імені Григорія Сковороди. Автор наукових монографій “Нігілізм: анатомія Ніщо” (2002), “Ідеологія: матриця ілюзій, дискурсів і влади” (2016), поетичної збірки “Елегії” (2010), збірки поезій та оповідань “Паладини луни” (2019), збірки малої прози “Вулики сновидінь” (2007), а також збірок есеїв “Корабель шаленців” (2017) та “Культура принад і спротиву” (2020).

Під час церемонії лауреата нагородили статуеткою Бронзового Ангела, виготовленою скульпторкою Світланою Карунською, а також грошовою премію та дипломом лауреата.

Нагадаємо, що минулого року лавреаткою Премії була мистецтвознавиця Діана Клочко за книгу “65 українських шедеврів. Визнані й неявні”.

Засновниками премії є Український ПЕН, Києво-Могилянська бізнес-школа, Видавництво “Дух і Літера”, Центр юдаїки, Український науковий інститут Гарвардського університету.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна