Маргарита Чабанна захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора політичних наук

Завідувачка кафедри політології, випускниця НаУКМА (1999, 2001, Факультет гуманітарних і суспільних наук) Маргарита Чабанна успішно захистила докторську дисертацію в Інституті політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України.

«Опортунізм у прийнятті політичних рішень у бюджетній сфері у період фінансово-економічної кризи 2008–2009 рр. в Україні (на прикладі формування державних видатків на соціальний захист та соціальне забезпечення)» - тема наукової праці на здобуття доктора політичних наук Маргарити Чабанної.

У дисертації здійснено науковий аналіз змісту та процесу ухвалення політичних рішень у сфері бюджетного регулювання соціальних видатків у період фінансово-економічної кризи 2008–2009 рр. в Україні, з огляду на їх економічну доцільність та політичну зумовленість. Зокрема, дослідження політичного контексту цього процесу дозволяє побачити певне балансування його суб’єктів між досягненням цілей стабілізації економічної ситуації та отримання політичної ренти від ухвалених рішень.

Маргарита Чабанна є випускницею Києво-Могилянської академії, завідувачкою кафедри політології, керівницею магістерської програми «Антикорупційні студії». Спеціалізується у питаннях політичних режимів, тоталітаризму, політичного маніпулювання, партійних систем.

Вітаємо пані Маргариту Чабанну з успішним захистом докторської дисертації та бажаємо нових наукових звершень.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна