Ірина Залога отримала Стипендію імені Марти Коломиєць

Стипендію для молодих жінок, які навчаються в Школі журналістики НаУКМА, отримала студентка 2 року навчання Ірина Залога. 

 

Стипендія присуджується з метою підтримки перспективних студенток-журналісток, які здатні розвивати свої знання заради поширення свободи слова, здійснення подальшого внеску у розбудову незалежних українських медіа.

 

“Для нашої Школи  Марта Коломиєць завжди була великим другом і надійним партнером, що підтримувала усі наші проекти та ініціативи, допомагала поширювати знання і відстоювати свободу слова. Тому дуже важливо, щоб її справу було продовжено молодим поколінням журналісток. І також дуже показово, що саме наша Школа була обрана в якості партнера – це для нас велика честь і ми дякуємо Комітету міст-побратимів Чикаго-Київ, які побачили саме в нас  лідера журналістської освіти в Україні” –  коментує Євген Федченко, директор Могилянської школи журналістики.  

 

Стипендію отримала Ірина Залога – студентка другого року навчання Могилянської школи журналістики, співавторка проєкту «Твій подкаст» та профілю Могилянської школи журналістики в Instagram, активістка національної скаутської організації «Пласт».“Справді я? Клас: значить камера, мікрофон та штатив у мене вже є, – коментує свої емоції Ірина Залога. – В якості дипломної роботи я хочу зняти документальний фільм, тому питання техніки для мене важливе. І я вдячна школі за чергову можливість. Цього разу – за можливість усвідомити що я можу. Просто можу це зробити». 

 

Стипендія для молодих жінок, які навчаються в Школі журналістики НаУКМА, присуджується Комітетом міст-побратимів Чикаго-Київ (Kyiv Committee of Chicago Sister Cities International) у пам’ять про Марту Коломиєць (1959-2020) – директорку Програми імені Фулбрайта в Києві, ініціаторку та лідерку багатьох освітніх і культурних проєктів, журналістку. 

 

“Марта Коломиєць за професією була журналістом. Усім відомо, яка це важлива в сучасному світі місія. Уміння об’єктивно висвітлювати події через медіа – журнали, газети, телебачення — має надзвичайне значення для країни. Як стати незалежним, освіченим, професійним журналістом—цьому якраз навчає Могилянська школа журналістики, – коментує ідею присудження стипендії співголова Комітету міст-побратимів Чикаго-Київ Віра Еліяшевська. – Марта Коломиєць була учасницею Комітету міст-побратимів Чикаго-Київ протягом багатьох років, і виділяючи цю стипендію для двох студенток, Комітет робить це в пам’ять про неї та для нового покоління професійних журналістів в Україні». 

 

Розмір стипендії становить 1000 американських доларів разово. Ірина Залога стала першою стипендіаткою і отримає цю суму в період з січня до червня 2021 року. Наступна стипендія буде присуджена у жовтні-грудні 2021 року. 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна