Привітання зі святами в.о. президента НаУКМА Тетяни Ярошенко

Дорогі могилянці, шановні колеги, студенти, випускники, друзі й партнери!

Дорога Могилянська родино!

Добігає кінця рік, який стільки разів випробовував на міцність наші цінності, наші традиції, наші можливості.

Рік, який неодноразово змушував нас стрибати вище власної голови, міняти фокус, шукати нові управлінські підходи, швидко реагувати на незліченні внутрішні та глобальні виклики. Напевно, пройде час, і ми згадуватимемо його з вдячністю, бо він навчив нас багатьом речам, зробив сильнішими та згуртував довкола спільних викликів.

Незважаючи на пандемію, ми титанічними зусиллями цілої громади продовжували рухатись уперед, забезпечуючи безперебійне навчання та функціонування університету. У цей нелегкий для всіх час, університет та його підрозділи, попри все, продовжують розбудовувати нові напрями діяльності та акредитувати навчальні програми, налагоджувати партнерства, вигравати та імплементувати потужні міжнародні проєкти, гідно представляти університет у публічному просторі й не боятися висловити свою позицію, здобувати студентські перемоги, продовжувати реставрацію Староакадемічного корпусу. І багато — багато іншого.

Це Могилянка, якою ми всі пишаємось. Це — про натхнення, підтримку й розуміння. Про те, що «ти не один».

Цей рік також довів, що речі, від яких залежить наша ефективність і — ширше — щастя, насправді дуже прості. Здоров’я наше й наших рідних. Люди поруч, які тебе розуміють і підтримують. Відчуття, що ти робиш вартісну справу.

Так, не варто забувати і про виклики. Можливо, одним із найбільш критичних та ключових для розвитку університету у 2021 році стануть вибори президента університету, адже вкрай важливо не лише обрати правильний шлях, який забезпечить наш успішний розвиток та конкурентоспроможність в Україні та світі, але й довести собі та іншим, що університет може гідно обирати своє майбутнє. Це також перевірка університету на згуртованість, спільні цінності та бажання спільно розбудовувати університет.

Вірю, що наші спільні цінності, як і наша віра в силу трансформуючих змін, допоможуть нам гідно пройти цей виклик. Саме заради цього у 2021 році ми також свідомо обираємо виклик стати першопроходцем комплексної діагностики управлінських практик університету в рамках українсько-швейцарського проєкту, на базі якої буде розроблено чіткі інструменти для успішних трансформацій як нашого університету, так і дорожня карта запровадження дієвих змін і в інших університетах в Україні в майбутньому.

Так — це буде виклик, але ми свідомо йдемо на нього заради позитивних змін в університеті, на які всі так довго чекають.

Неодноразово Могилянка переживала непрості часи, але найціннішим її ресурсом завжди були прекрасні, професійні та відданні люди. Тож, наприкінці цього року, хочу щиро подякувати кожному з могилянців, наших друзів та партнерів за плідну роботу на розвиток університету, на розбудову майбутнього України.

Спасибі всім, хто зробив цей рік в історії Могилянки успішним, хто підтримував нас і словом, і ділом.
Нехай 2021 рік стане роком здійснення мрій та світлих сподівань! Нехай прийдешній рік буде світлим, щасливим та мирним, а Різдво Христове наповнить серце любов’ю, надією і вірою! 

Веселих свят і щасливого нового року!

fb cover 2
З повагою та найкращими побажаннями - Тетяна Ярошенко, в.о​.президента НаУКМА

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна