Оголошено переможців конкурсу наукових робіт Фонду пам'яті Сергія Рябова

Лавреатками стали Дарія Сингаєвська, студентка 3 курсу бакалаврської програми «Політологія» та Рижак Катерина, студентка 4 курсу бакалаврської програми «Політологія». 

 

У жовтні 2020 року за ініціативи випускниці Факультету соціальних наук і соціальних технологій (2004, 2006) Дарини Краснолуцької, Міжнародного Благодійного Фонду відродження Києво-Могилянської Академії, кафедри політології, Інституту громадянської освіти імені Сергія Рябова НаУКМА було оголошено конкурс наукових студентських робіт Фонду пам’яті Сергія Рябова.

Студентський Стипендіальний Фонд пам'яті Сергія Рябова для підтримки студентів бакалаврських програм Факультету соціальних наук і соціальних технологій НаУКМА спеціальності «Політологія» було засновано з метою заохочення діяльності студентів, мотивованих на досягнення високих показників у навчальній та науковій діяльності.

До участі у конкурсі було подано сім робіт на тему розвитку громадянського суспільства та громадянської освіти від студентів-політологів. Участь взяли: Коваленко Роман, Сингаєвська Дарія, Стеблівський Роман, Рижак Катерина, Гнатченко Руслана, Таценко Ілона, Дубик Марія.

За результатами оцінювання у грудні 2020 року іменні стипендії отримали:

Сингаєвська Дарія, студентка 3 курсу бакалаврської програми «Політологія», за роботу «Замкнуте коло протиборства українського громадянського та негромадянського суспільства». Науковий керівник – Леся Бідочко, к. політ. н., викладачка кафедри політології.

Рижак Катерина, студентка 4 курсу бакалаврської програми «Політологія», за роботу «Концепт громадянської освіти як один з найголовніших чинників формування громадянського суспільства». Науковий керівник – Людмила Зубрицька, к. політ. н., викладачка кафедри політології.

 

«Ми вдячні всім учасникам за те, що віднайшли наукову сміливість та ініціативу, за чудові та ґрунтовні роботи, – ділиться Людмила Зубрицька. – Дякуємо також науковим керівникам – за допомогу конкурсантам, а експертам – за приділений час та відгуки. Щира вдячність пані Дарині Краснолуцькій за таку підтримку молодих науковців!»

 

Наукові підсумки конкурсу буде підведено на щорічних «Рябівських читаннях-2021», які відбудуться у лютому в рамках Днів науки-2021.

До обговорення ідей та виступів запрошуються конкурсанти, їхні наукові керівники, члени експертної комісії та всі зацікавлені у надважливій тематиці розвитку громадянського суспільства.

 

 

Варто зазначити, що Фонд було засновано з коштів цільової благодійної допомоги випускниці Дарини Краснолуцької й усі кошти були виплачені цьогорічним переможницям.

 

Запрошуємо охочих продовжити справу Дарини Краснолуцької та підтримати традицію благодійності. За додатковою інформацією звертайтеся до Людмили Зубрицької – Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. . 

 

Рябов Сергій Геннадійович, професор, доктор філософських наук, викладав в НаУКМА на кафедрі політології.

Помер 16 квітня 2008 року від онкології.

Заснував в НаУКМА Центр «Інститут громадянської освіти».  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна