Круглий стіл з питань психологічної підтримки ветеранів

від Центру психічного здоров'я та психосоціального супроводу НаУКМА 

 

26 лютого Центр психічного здоров'я та психосоціального супроводу НаУКМА в рамках реалізації проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Покращення послуг у сфері охорони психічного здоров’я жертвам тортур» (CETA — одна з програм) провів круглий стіл з питань психологічної підтримки ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин в Київській області.

У обговоренні «Підтримка психічного здоров’я ветеранів в Київській області: досвід впровадження програми психологічної підтримки СЕТА, взаємодія між організаціями та забезпечення сталого доступу до науково-обґрунтованої психологічної підтримки на рівні громад» взяли участь Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації та Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації. Під час круглого столу обговорили досвід впровадження програми CETA в громадах.

 

Тренер та супервізор СЕТА Павло Горбенко проінформував, що на даний час проведено вже 78 коротких семінарів для 328 ветеранів та членів їхніх сімей, консультанти СЕТА працюють в дев`яти областях та надають послуги ветеранам і членам їхніх родин з 17 регіонів України (в онлайн- та офлайн-форматах).

Директорка Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації Ангеліна Лахтадир та директорка Бородянського центру соціально-психологічної реабілітації населення Людмила Бойко розповіли про цінний досвід та особливості роботи центрів та зауважили, що програма СЕТА підсилює інші напрямки допомоги ветеранам в центрах загалом та відзначили позитивні зміни в громаді після впровадження програми.

Учасники домовилися продовжити діалог про майбутні навчання фахівців інших центрів і в тому числі: Іванківського центр соціально-психологічної реабілітації населення, Центру соціально-психологічної реабілітації населення у місті Коростені та Соціально-психологічного центру міста Славутич.

Організації продовжують співпрацю для покращення психічного здоров’я ветеранів, адаптації ветеранів до цивільного життя та впровадження науково-доведених методів психологічної допомоги ветеранам в місцевих громадах.

 

Нагадаємо, що програма психотерапії CETА є ефективним методом для ветеранів і внутрішньо переміщених осіб, що розроблена Університетом Джонса Хопкінса та впроваджується в Україні Центром психічного здоров'я та психосоціального супроводу НаУКМА. Місією Центру є підвищення рівня психічного здоров'я та психологічної культури населення України через психологічну допомогу, просвіту, професійне навчання та дослідницьку діяльність.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна