Могилянка підписала меморандум про співпрацю з Асоціацією експертів зі сталого розвитку

Днями НаУКМА та Асоціація (далі – ASDE)  домовились про співпрацю у реалізації наукових, освітніх та інноваційних проектів у сфері сталого розвитку.  

 

«Могилянка завжди позиціонувала себе, як інноваційний та креативний навчальний заклад. Чимало створених могилянцями бізнес-моделей, комерціалізовані та успішно працюють на ринку, створюючи додану вартість в інтелектуальній площині, – зазначила в.о. президента НаУКМА Тетяна Ярошенко. – Приємно усвідомлювати, що у сфері сталого розвитку ми маємо значні напрацювання, що дозволять задовольнити суспільний запит на якісну експертизу та крос-секторальну підготовку менеджерів».

 

Серед напрямів співпраці партнери визначили здійснення науково-практичних досліджень в інтересах сталого розвитку України; напрацювання перспективних економічних моделей, формування політик, стратегій, впровадження перспективних інноваційних освітніх проектів та проведення спільних заходів в Києві та регіонах.

 

Сталий розвиток громад та територій давно вже є світовим трендом, однак в Україні ця сфера відстає через застарілість управлінських підходів та брак кадрів, які мають опанувати не тільки тонкощі бюджетних розподілів, але набути системних знань та компетенцій у різних сферах економіки, фінансів, маркетингу, публічного управління, екології та енергетики кінцевого споживання. Успішна робота цієї сфери перетворює регіони на збалансовані еко-системи із зручними комунікаціями, доступними та екологічними сервісами, автономними та енергоефективними системами кінцевого енергоспоживання, креативними просторами для розвитку підприємництва та інновацій.

 

«Минулий рік повністю змінив парадигму цінностей. Те, що раніше лише планувалось впроваджувати в далекому майбутньому, потрібно робити вже і зараз, – пояснює Аліна Соколенко, Голова правління Асоціації експертів зі сталого розвитку, випускниця НаУКМА. – Підходи сталості та сталого розвитку в Україні мають бути інтегровані в процеси формування політик та прийняття управлінських рішень, тому сфера потребує якісної експертизи та збалансованої системи підготовки кадрів. Наша Асоціація здатна забезпечити дієву участь кращих міжнародних експертів у цьому процесі».

 

Між тим, співпраця Могилянки з ASDE розпочнеться з участі Асоціації у Могилянському Відкритому Хакатоні 10 квітня цього року, а реєстрація на Хакатон триває до до 25 березня.

Експерти ASDE візьмуть участь в роботі журі та підтримають переможців Хакатону адресними стипендіями.  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна