Випускники НаУКМА заснували асоціацію KMA Alumni in Norway

У листопаді 2020 у Норвегії випускники Києво-Могилянської Академії зареєстрували асоціацію KMA Alumni in Norway.

 

На установчих зборах асоціації було обрано правління, до котрого на волонтерських засадах увійшли:

Аліна Осадча, випускниця ФЕН (2015), радниця в галузі відновлюваної енергетики у Multiconsult;

Андрій Жеребко, випускник ФЕН (2012), старший аналітик управління портфелем у Danske Bank;

Василь Кирилюк, випускник ФЕН (2016), менеджер з продакт-девелопменту та продажів у Bemobi;

Олег Короп, випускник ФЕН (2016), здобуває ступінь PhD у Норвезькій Бізнес Школі.

 

 

Сьогодні у Норвегії проживає понад 50 могилянців, більшість з них - випускники НаУКМА і Норвезької Бізнес-школи (BI Norwegian Business School), з котрою ще з середини 2000-х років співпрацює НаУКМА.

 

«Ідея створення асоціації виникала у багатьох наших колег, – розповідає Андрій Жеребко – один із ініціаторів створення Асоціації, випускник ФЕН (2012), старший аналітик управління портфелем у Danske Bank. – Неформально наша спільнота існувала від приїзду перших могилянців: під час навчання в ВІ (BI Norwegian Business School) ми переважно селилися в одному студентському містечку, влаштовували спільні святкування, збиралися у походи, грали у волейбол і футбол.

Під час карантину ми створили групу на Фейсбуці, щоб об’єднати всіх могилянців Норвегії з різних поколінь, таких виявилося понад 50. Ми подумали, що з такою кількістю ми б могли самоорганізуватися для підтримки один одного і для допомоги Альма Матер (за якою всі дуже скучили). Щоб це не було випадковою ініціативою, а переросло у більш стійкий механізм співпраці, ми в листопаді зареєстрували асоціацію та обрали чотирьох волонтерів на роль правління».

 

Асоціація вже планує, наприклад, зустріч-знайомство і Q&A сесію з нинішніми студентами ВІ. Також найближчим часом буде засідання асоціації, де мають обреати ціль для благодійної підтримки КМА, а також не фінансову підтримку: гостьові лекції наших випускників та консультації щодо оновлення навчальних програм ФЕН.

 

«Зараз для нас важливо налагодити взаємодію між нашими випускниками тут та між випускниками і Академією, налагодити процеси так, щоб незалежно від особистостей у правлінні асоціації чи в адміністрації КМА ми мали ефективну співпрацю», – розповідають у Асоціації.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна