У НАУКМА триває проєкт із оцінки корупційних ризиків та розробки Антикорупційної політики

Головною метою цього проєкту є сприяння розвитку і затвердження культури академічної доброчесності та формуванню антикорупційного світогляду серед всіх причетних до спільноти Академії.

Для вдосконалення інструментів запобігання та протидії корупції у відповідності до вимог антикорупційного законодавства у сфері вищої освіти наприкінці жовтня 2020 року Ухвалою Ректорату НаУКМА було створено робочу групу з оцінки корупційних ризиків в Університеті у складі віце-президента з наукової роботи та інформатизації Тетяни Ярошенко, виконавчої директорки ACREC, викладачки НаУКМА Оксани Нестеренко, адміністративного директора, викладача НаУКМА Андрія Білецького, начальниця юридичного відділу Світлани Сироткіної та кервіниці відділу кадрів Тетяни Полторак.

Для реалізації проєкту університет залучив такі авторитетні компанії як DLA Piper та PwC (Pricewaterhouscoopers) в Україні, які з початку року здійснюють процес оцінки корупційних ризиків в НаУКМА шляхом надсилання запитів на інформацію та ознайомлення з внутрішньою документацією НаУКМА.

Уже відбувся аналіз наявних антикорупційних політик різних підрозділів, а зараз партнери організували проведення анонімного онлайн-опитування викладачів, студентів, співробітників та осіб, які взаємодіяли з НаУКМА у 2019-2020 та 2020-2021 навчальних роках, щодо наявності випадків корупції в діяльності Академії.

Пройти опитування можна до 10 травня 2021 року.

«Створення такої політики дозволить остаточно затвердити існуючу в НаУКМА нульову толерантність до корупції на нормативному рівні, – зазначає Андрій Білецький. – З майбутньою Антикорупційною політикою зможе ознайомитись кожен хто причетний до діяльності НаУКМА, що спирятиме покращенню управлінських процесів. До того ж, Антикорупційна політика дозволить закріпити бренд Києво-Могилянської академії, як найпрозорішого університету, не тільки на національному, але й на міжнародному рівнях».

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна