Водний тур мандрує Україною

Його співорганізатори – випускники та студенти кафедри Екології НаУКМА

З 2 по 10 червня 2012 року в Україні проходив інформаційний водний тур «Вода для Життя», організаторами якого виступили Всесвітній фонд природи (WWF), Український екологічний клуб «Зелена Хвиля» та Творче об’єднання «Екологічні ініціативи» за підтримки компанії Кока-Кола та Європейської комісії.

Метою туру було інформування українців про причини та наслідки зменшення питних водних ресурсів, а також, звернення уваги до проблеми забруднення та браку питної води, впровадження охоронних дій з боку уряду, місцевої влади та пересічних громадян щодо збереження водних ресурсів.

Більшість учасників туру – випускники та студенти кафедри Екології НаУКМА, серед них Олена Тарасова (випускниця) – координатор проекту, Наталя Гозак (випускниця) – асистент проекту, Стас Супруненко (випускник) - керівник Творчого об’єднання «Екологічні ініціативи», Людмила Гойстер (студентка) – учасниця проекту Аква школа, Олександр Красієв (студент) – учасник проекту, Антоніна Крусь (випускниця) – учасниця проекту, Даша Карпенко (студентка) – волонтер проекту, Ліза Єгорова (студентка) – волонтер проекту. «Вода для Життя» є частиною міжнародної кампанії - Європейського водного туру WWF, який проходить в Угорщині, Австрії, Болгарії, Румунії, Сербії.

Тур представляє собою мобільну експозицію, яка подорожує на спеціально обладнаній  вантажівці PANDA-1, що оснащена сонячними батареями, вітряком та відео панеллю, яка працює від альтернативних джерел енергії. У ході інформаційної роботи учасники туру поширюють тематичну літературу, розповідають про властивості води, демонструють цікаві експозиції, інтерактивні інформаційні стенди та відео-сюжети, а також пропонують громадянам зробити свій внесок у збереження водних ресурсів нашої країни та світу. 

«Водний тур має важливе значення для виховання екологічної обізнаності українців. Всі знають, що запаси прісної води нашої Планети обмежені, а потреба в них зростає. Але в Україні ми схильні думати, що нестача питної води – проблема інших далеких країн. Це зовсім не так. Хоча ми ще не відчуваємо цього щодня, тиск на наші прісноводні запаси і довкілля збільшується. Ми повинні вже зараз замислитися над тим, що ми можемо зробити, щоб наші діти та онуки могли пити чисту воду», - вважає Олена Тарасова, голова Українського екологічного клубу «Зелена Хвиля».

За додатковою інформацією звертайтеся: Олена Тарасова, Координатора проекту (УЕК «Зелена Хвиля») Тел.: (063) 238 83 41, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Більше інформації на сайтах:

Всесвітній фонд природи в Україні

УЕК «Зелена Хвиля»

Творче об’єднання «Екологічні ініціативи»

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна