НаУКМА співпрацюватиме з міжнародною ІТ-компанією Genesis

 

Спільні освітні ініціативи на базі Києво-Могилянської академії — головний вектор партнерства, який окреслили на офіційній зустрічі між в.о. президента академії Олександрою Гуменною, деканом факультету інформатики Андрієм Глибовцем та представниками компанії: Артемом Копанєвим — Deputy COO Genesis, Олексієм Ніщиком — керівником освітніх проєктів Genesis та Олександрою Тиркаловою — координаторкою освітніх проєктів із університетами Genesis.

 

 

Могилянка завжди відкрита до нових партнерств та проєктів, котрі сприятимуть розвитку як наших освітніх програм, так і всієї ІТ-індустрії нашої країни, — зазначає в.о. президента НаУКМА Олександра Гуменна. — Переконана, що співпраця університетів та бізнесу — це той шлях, котрий є запорукою успіху та плацдармом для нових відкриттів та зрушень: у студентів та науковці є неймовірні ідеї, а в бізнесу — чіткі механізми та фінансові можливості для їхньої реалізації”.

 

Серед іншого, НаУКМА і компанія Genesis планує реалізовувати співпрацю щодо організації спільних тренінгів, семінарів, майстер-класів та участь студентів у проєктах і розробках компанії Genesis.

 

“Ми у Genesis впевнені, що системне співробітництво і діалог між компаніями та освітянами — це обов’язкова умова розвитку ринку продуктового ІТ в Україні, — зазначає Deputy COO Genesis Артем Копанєв. — Ми плануємо робити якісний внесок у підготовку майбутніх спеціалістів через підтримку університетів та спільні освітні ініціативи, а не конкуруючи з ними за час та увагу студентів”.

 

Керівник освітніх проєктів Genesis Олексій Ніщик зазначає, що в основі запланованих спільних ініціатив лежить ідея об’єднання фундаментальних університетських знань та практичного досвіду компанії, а також обмін досвідом.

 

Компанія співзасновник-міжнародних ІТ бізнесів Genesis будує та інвестує у бізнеси, кожен із яких управляється незалежно. Зараз це понад 15 проєктів у чотирьох напрямках. Серед них R&D, класифайди, онлайн-медіа та інвестиції.

 

Нагадаємо, що факультет інформатики НаУКМА вже багато років поспіль посідає лідерські позиції у рейтингах ЗВО, що готують ІТ-фахівців.

Більше про програми та навчання - читайте на сайті факультету.  

 

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна