Еко-застосунки, надруковані 3-Д будинки та соціальні ініціативи – фіналісти Могилянського Хакатону

Уже 3 червня 2021 року в Києво-Могилянській академії відбудеться фінал першого Могилянського Відкритого Хакатону (МВХ)

 

 

Десять команд-фіналістів будуть представляти свої проекти:

Багатофункціональний додаток «Treestyle» - команда студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Додаток для розвитку та посилення екосвідомості користувачів. Міститиме еконовини, статті на екологічні теми, інформацію про винаходи і лайфхаки, пов'язані з тематикою, перелік екосвідомих закладів Києва та пунктів прийому вторсировини й одягу. Формат онлайн гри в реальному часі, який привчить бути екосвідомим та заохочуватиме призами найактивніших.

 

Програма комерціалізації інновацій «Brama» – команда студентів НаУКМА

Платформа для взаємодії представників творчих і креативних професій між собою та з замовниками. Тепер одним стане набагато простіше заробляти гроші своїм креативним продуктом, а іншим шукати виконавців для творчих завдань.

 

 

 

Установка закритої циркуляції води – команда студентів НаУКМА

Розробка системи закритої циркуляції води, при якій газ, добутий з неї, використовується як паливо, а після використання знову переходить у рідкий стан, забезпечуючи при цьому концепцію зеленого водню.

 

Екологічний проект «Чисті вулиці міста Києва» – команда студентів НаУКМА

Встановлення дорожніх знаків/сигнальних стрічок поблизу бордюрів та тротуарів, які будуть забороняти або дозволяти паркування автомобілів. Червоний колір свідчитиме про заборону паркування й дасть змогу представникам комунальних служб вільно прибирати дорогу від сміття. Проєкт допоможе знизити рівень пилового забруднення атмосферного повітря Києва в кілька разів.

 

Соціальна ініціатива «Коворкінг КМА Space» – команда студентів НаУКМА

Простір для викладачів та студентів НаУКМА й охочих ефективно проводити свій час. КМА Space включатиме: місця для проведення конференцій та навчальних лекцій, ланч спот зі смаколиками, зону для занять спортом і нетворкінгу. Проєкт зменшить навантаження на бібліотеки НаУКМА та дасть змогу студентам заощаджувати під час позакласної діяльності.

 

Шерінгові моделі спільного користування. Освітня платформа Stuber – команда гімназії «Введенська 107»

Освітня платформа, яка забезпечить високий рівень надання освітніх послуг викладачам, гнучкість та можливість підлаштувати під власні потреби графік навчання учневі. Учень зможе обрати вчителя й курс, який йому імпонує, переглядати попередні уроки, розміщувати свої домашні завдання та отримувати відгуки на них, обирати час проведення уроку тощо. Платформа передбачає проведення як індивідуальних занять, так і групових.

 

Створення еко-будівель за допомогою 3D принтера «3D майбутнє» – команда студентів Львівського національного університету

Будівництво будинків за допомогою 3D принтера, які витримають пожежу, повінь, сильні пориви вітру й інші стихійні лиха. Перевага проєкту у тому, що при його реалізації економляться ресурси (часові, трудові, матеріальні) та відсутні будівельні відходи. Для будівництва використовуватиметься бетонна суміш, яка швидко твердне та гранульований пластик, що на 80% складається з рослинної олії.

 

Студентський кооператив як приклад дуальної освіти на базі електросамокатів – команда студентів НаУКМА

Створення студентського кооперативу, який дасть можливість студентам НаУКМА навчитися приймати бізнес-рішення, просувати свій продукт, взаємодіяти з суб'єктами ринку тощо. Базою для розвитку молоді в економічній сфері та набуття управлінських рішень буде прокат електросамокатів. Проєкт вирішує проблему відсутності умов для отримання студентами практичних навичок, розумного споживання транспортних послуг та спільного використання майна.

 

Проєкт комплексного аналізу трафіку об'єктів комерційної нерухомості – команда студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського та Вінницького державного педагогічного університету

Використання програмного забезпечення для визначення майбутнього попиту в місці розташування закладу. Проект передбачає встановлення камер на основних напрямках руху потенційних клієнтів, збір та обробку даних, які характеризуватимуть об'єкт й визначатимуть доречність відкриття закладу в даній локації.

 

Біорозкладна тара «No Plastic World» – команда студентів НаУКМА

Підвищення обізнаності киян про необхідність відповідального ставлення до відходів. Проєкт полягає у проведенні лекцій про важливість сортування сміття та встановленні смітників для сортування відходів в коворкінгах.

 

До журі Могилянського Відкритого Хакатону увійшли досвідчені бізнесмени, топ-менеджери та експерти, що представляють компанії «Мегатрейдінг» (співорганізатори Хакатону), Мультисервісну міжнародну платформу «DYLYVER» (London,UK), групу «Октава Капітал», FAVOR PARK HOTEL (Київ), Baumit Ukraine, HUB4.0 (Київ), ELMOB (Київ), Асоціація експертів зі сталого розвитку (ASDE), GreenCert GmbH (Відень, Австрія).

 

Переможці Хакатону отримають стипендію для покриття одного року навчання на магістеріумі, а призери зможуть опанувати навички компетентного лідерства у Могилянській Школі Майбутніх Лідерів (МШМЛ).  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна