Загинув викладач Віктор Гвоздь

Викладач факультету правничих наук, доктор військових наук, колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Віктор Гвоздь загинув у віці 62 років. 

Спільнота Могилянки висловлює щирі співчуття рідним та близьким, а пам’ять про доброго викладача житиме у спогадах студентів та колег.

Генерал-лейтенант запасу Віктор Гвоздь був президентом Незалежного аналітичного центру геополітичних досліджень «Борисфен Інтел», заслуженим юристом України. З 24 лютого 2014 року — був уповноваженим Верховної Ради України по контролю за діяльністю розвідок в Україні. З 27 лютого 2014 до 29 квітня 2016 — Голова Служби зовнішньої розвідки України.

Гвоздь Віктор Іванович розпочав працювати з 2016-2017 н.р. на посаді викладача кафедри політології ФСНСТ, за сумісництвом, у осінньому семестрі викладав курс "Правові та політичні аспекти діяльності зовнішньої розвідки" політологам і правникам.

Згодом працював за сумісництвом на посаді доцента кафедри загальнотеоретичного правознавства та публічного права факультету правничих наук НаУКМА, викладав курс "Історичні, правові та політичні аспекти розвідувальної діяльності держави" бакалаврам двох напрямків підготовки 081 "Право" та 052 "Політологія" (правникам і політологам). На курс у 2019-2020 н.р. було записано 5 груп студентів.

Подібний курс був у Східній Європі фактично в одному виші, в Україні, в Національному університеті «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА).

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна