НаУКМА серед найкращих університетів світу за даними рейтингу QS World University Ranking 2022

8 українських ЗВО увійшло до цьогорічного рейтингу університетів QS World University Ranking 2022. Могилянка вперше потрапила до цього світового рейтингу та є серед 77 % найкращих університетів світу.

Ranked y2022 WUR

Зазначимо, що НаУКМА — єдиний серед українських вишів у категорії «Small», а за показником співвідношення кількості студентів і викладачів Могилянка на 474 місці у світі.

«НаУКМА підтримує філософію студентоцентричного невеликого університету, приділяючи увагу кожному студенту, — коментує в.о. президента НаУКМА Олександра Гуменна. — Ми раді бути присутніми і зростати в QS World University Ranking, це стимул працювати ще якісніше, насамперед задля забезпечення якісної освіти і провадження наукової роботи високого рівня. Сподіваємося, що наші зусилля надалі відображатимуться й у вищих позиціях даного рейтингу».

Так, за даними аналізу QS World University Ranking, НаУКМА систематично покращує свій результат: у 2020 році ми були в 93,6 % кращих університетів, а вже за даними цього року — 77 %.

Нагадаємо, що вже 3 роки поспіль НаУКМА потрапляє до регіонального рейтингу QS — QS EECA University Rankings. Цьогорічний регіональний рейтинг очікується восени 2021 року.

QS World University Ranking оцінює університети за шістьма параметрами, серед яких академічна репутація в країні та світі, репутація серед роботодавців, співвідношення кількості викладачів до кількості студентів, співвідношення цитувань до кількості викладачів і наукових співробітників, а також співвідношення іноземних викладачів та студентів до загальної кількості викладачів і студентів в університеті.

Це вже вісімнадцятий випуск глобального рейтингу університетів QS World University Rankings. Уже десятий рік поспіль найкращим університетом, за версією рейтингу, стає Массачусетський технологічний інститут (США). На другому місці — Оксфордський університет у Великій Британії, а третю сходинку розділяють Стенфордський університет (США) і Кембриджський університет (Велика Британія).

Серед українських ВНЗ найвищу позицію посів Харківський національний університет імені Каразіна, який розмістився в діапазоні 511–520 місць. Києво-Могилянська академія — у 1001–1200 кращих університетів.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна