Конвокація 2021: змішаний формат, сльози радості та багато любові

28 червня у День Конституції України, та 29 червня Могилянка відсвяткувала урочисту церемонію випуску: разом з традиційною загально університетською церемонією онлайн на подвір’ї першого академмістечка відбулися факультетські церемонії вручення дипломів.

 

 

 

«Це свято-перемога – адже наші випускники закінчили дуже важливий, визначальний етап свого життя, – зазначає у вітальному слові в.о. президента НаУКМА Олександра Гуменна. – Це свято-вдячність – можливість подякувати нашим талановитим і самовідданим викладачам. Нарешті, це свято спільноти, в якій кожен - студент, співробітник, благодійник, випускник – кожного дня працює, розбудовуючи університет. Конвокація, підсумовуючи рік, дає усвідомлення того, що, попри складний «пандемічний» рік і виклики, які він приніс, Могилянка та могилянці стали сильнішими ».

 

Спільнота НаУКМА поповнилася 759 випускниками та випускниця бакалаврських програм (105 з них отримали дипломи з відзнакою), 344 випускниками та випускницями магістерських програм (91 диплом з відзнакою) та 47 випускниками та випускницями Києво-Могилянської бізнес-школи (1 диплом з відзнакою).

 

 

На цьогорічній Конвокації – випускників класу 2021 року – вітали почесна промовиця, випускниця НаУКМА, Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Оксана Маркарова, почесний гість, український поет та письменник, музикант та громадський діяч Сергій Жадан, почесний президент НаУКМА, Герой України В’ячеслав Брюховецький, завідувач кафедри інформатики Могилянки Семен Гороховський, наші випускники, співзасновники проекту Reface Роман Могильний, Ярослав Бойко та Олесь Петрів.

 

2021 року церемонія була особливою для перших в історії університету випускників та випускниць бакалаврської програми «Міжнародні відносини» та магістерської програми «Антикорупційні студії». Традиційно, саме на Конвокації оголошується ім’я лавреата чи лавреатки премії ім. Миколи Кравця. Це перша відзнака відродженої Могилянки, заснована ще 1995 року відомим українським підприємцем та меценатом Миколою Кравцем для випускника НаУКМА за практичний внесок у розбудову України.

Від 2005 року її підтримує Андрій Острогруд – генеральний директор ТОВ «Київгума».

Цьогорічною переможницею та лауреаткою Премії-2021 стала випускниця МП «Соціальна робота» Катерина Пілат.

 

Особливо, ціннісно важливою для могилянців є Відзнака імені Ярослава Спічека, встановлена в пам'ять нашого студента факультету гуманітарних наук (спеціальність «Філософія»), котру в цьому році вручали вперше. Згідно з Положенням, Комітет Стипендійного фонду обирає найкращу кваліфікаційну роботу студента/студентки 2-го року навчання освітньо-наукової (магістерської) програми за спеціальністю «Філософія». Цьогоріч у конкурсі перемогла робота студентки 2 року навчання ОНП «Філософія» Вероніки Пугач «Осмислення науки в аналітичній феміністичній філософії» (науковий керівник – доктор філософських наук, професор Вадим Менжулін).

 


 

Також на церемонії факультету гуманітарних наук уже традиційно вручили відзнаку Наталії Ксьондзик (Філологія, 2006; Теорія, історія літератури та компаративістика, 2008) за найкращу кваліфікаційну роботу з літературознавчта. Лавреаткою цьогоріч стала Марія Махотко, випускниця БП "Мова, література, компаративістика".

 

У цей день відзначили й викладачів. За результатами опитування студентів ФЕН, 2 і 4 року навчання бакалаврських програм та 1 і 2 років навчання магістерських програм, лауреаткою Відзнаки випускника НаУКМА Тараса Лукачука  "Найкращий викладач-наставник ФЕН" у 2021 році  стала д.е.н., професор кафедри маркетингу й управління бізнесом Ірина Олегівна  Ковшова.  

 

Не забули на святі і про ще одного славетного могилянця. Студентська акція «Сковорода – випускник КМА» завжди проводиться Спудейським братством та Студентським театром на ходулях. Пам’ятник Григорію Савичу помили та одягнули на нього бонет)))

 

 

 

Відео церемонії Конвокації можна перглянути на сторінці НаУКМа у фейсбуці  та на YouTube Могилянки

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна