НаУКМА – у п’ятірці найкращих університетів країни

Могилянка посіла провідні позиції в консолідованому рейтингу вишів України 2021 року, розділивши четверте і п’яте місце з ХНУ ім. Каразіна.

 

Вихідними показниками для складання рейтингу, за даними інформаційного освітнього ресурсу Освіта.ua, є найавторитетніші з-поміж експертів та засобів масової інформації національні рейтинги навчальних закладів України: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал ЗНО на контракт». За результатами рейтингу, кожен із трьох рейтингів використовує різні критерії оцінювання вищих навчальних закладів.

 

Так, формуючи цьогорічний рейтинг «Топ-200 Україна», експерти враховували сучасні тенденції розвитку вищої освіти в Україні та світі, яка зазнає глибинних змін, зокрема в результаті впливу пандемії COVID-19.

 

Результати рейтингу від «Scopus» ґрунтувалися на показниках цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їхніми фахівцями.

 

«Бал ЗНО на контракт» класифікував виші за даними середнього бала ЗНО абітурієнтів, яких у 2020 році зараховано до університетів на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб (контракт).

 

Загалом у ТОП-20 консолідованого рейтингу потрапили університети з десяти міст України: Києва, Харкова, Львова, Одеси, Сум, Вінниці, Дніпра, Чернівців, Івано-Франківська та Тернополя.

 

Нагадаємо, що цьогоріч Могилянка потрапила до рейтингу найкращих світових університетів QS World University Ranking 2022.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна