НаУКМА надалі з молоддю Білорусі

Наприкінці 2020 року Національний університет “Києво-Могилянська академія” висловив свою чітку та однозначну підтримку студентам і молоді Білорусі, які зазнали політичних утисків у своїй країні, та організував додатковий набір на бакалаврські і магістерські програми, а також запропонував особливі умови навчання. 

 

На жаль, нині ситуація у Республіці Білорусь не змінилася на краще, тож багато молодих білорусів, які висловлюють своє неприйняття диктаторського режиму, потерпають від переслідувань цього режиму. Разом із незалежною ініціативою Free Belarus Center НаУКМА дослідила потреби молоді, що вимушено покинула Білорусь внаслідок переслідувань чи планує зробити це найближчим часом. Результати досліджень свідчать, що існує великий попит на продовження навчання в нових країнах. Третина опитаних надає перевагу навчанню саме в Україні. Можливість отримання належної освіти в Білорусі опинилася під загрозою і білоруські студенти все більше потребують допомоги.

 

Зважаючи на це, НаУКМА вважає за потрібне наголосити на своїй подальшій дієвій підтримці. Сьогодні НаУКМА разом з партнерами готує додаткові пропозиції для білоруської молоді, яка змушена була переїхати в Україну, як от сертифікатні програми, курс “Українська мова в контексті” тощо. Детальну інформацію ви зможете знайти в подальшому на сторінках Академії.

Вже зараз Академія відкриває для білоруських студентів і молодих людей свої двері, зокрема запрошуючи до навчання на програмах повної форми, а також мовної підготовки, а саме:

● громадяни Білорусі можуть вступити чи поновитися (продовжити навчання після ймовірного виключення з білоруських університетів) на бакалаврські чи магістерські програми НаУКМА, сплачуючи вартість навчання, передбачену для громадян України;

● прослухати серпневий онлайн-інтенсив з української мови як іноземної.

Участь у мовному інтенсиві безкоштовна для всіх білоруських громадян, водночас перевага надаватиметься тим, хто вступатиме і/або поновлюватиметься до Могилянки. Докладніше про умови вступу і навчання білоруських студентів у НаУКМА - на сторінці відділу міжнародного співробітництва НаУКМА.

 

Могилянка всебічно підтримуватиме білоруських абітурієнтів під час вступу та упродовж навчання. Звернувшись до наших колег з Free Belarus Center, усі, хто цього потребує, можуть також отримати безкоштовну юридичну, психологічну та іншу допомогу. Історично, Могилянська спільнота завжди підтримувала демократичні цінності та докладає зусиль для їхнього поширення.

Саме тому НаУКМА не може стояти осторонь і не підтримати білоруську молодь у її прагненнях вчитися, а отже ставати рушійною силою змін у своїй країні.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна