32 історії за лаштунками Могилянки

Студентки Києво-Могилянської академії Яна Мохончук (“Міжнародні відносини”) і Ольга Жук (“Фінанси”) видали збірку есеїв «ALMA: 32 історії за лаштунками Могилянки»

 

 

Збірка, що побачила світ у видавництві "Смолоскип", містить есеї від студентів різних поколінь і спеціальностей, які навчалися в Могилянці від 1996 року і дотепер. Спогади про нервово-азартну підготовку до семінарів і сесій, про улюблених викладачів і близьких друзів переплетено зі згадками про яскраві вечірки, гуртожитський побут і кумедні історії студентських часів. А понад усе ця книжка сповнена емоцій – дає відчути внутрішній настрій, ауру Могилянки. Це живі свідчення про її жваве життя.

 

Окрім історій різних студентів, у збірку також увійшли есеї відомих випускників: письменника Остапа Українця, фотографа Ukraїner, Red Bull, UNOPS, Veteran Hub Микити Завілінського, засновниці платформи «Без оцінок» і викладачки кафедри української мови НаУКМА Анастасії Онатій, директора видавництва “Смолоскип”, перекладача і викладача кафедри літературознавства НаУКМА Ростислава Семківа

 

 

“Ми захотіли розповісти про те, що переживали майже всі — роки студентства. Ми зібрали відомих випускників Могилянки, нинішніх студентів і попросили їх написати про їхнє студентство. Таким, яким воно було і є, – діляться враженнями укладачки книги Яна Мохончук і Ольга Жук. – До того ж, ми дуже цінуємо фідбек, який отримуємо вже згодом, після видавництва збірки. Наприклад, нам телефонують рідні та кажуть, що завдяки нашій збірці вони пригадали свої студентські роки, їм стає дуже тепло та ностальгійно на душі. Або, коли випускники, які прочитали збірку, висловлюють бажання долучитися і кажуть, що треба робити “ALMA 2”. Загалом, наші цілі, які ми собі ставили, коли тільки починали працювати над збіркою, успішно втілилися і зараз ми отримуємо такі фідбеки, про які тоді лише мріяли”.

 

 

Дізнатися детальніше про книгу можна за посиланням

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна