30 років Незалежності України

30 років відродження Києво-Могилянської академії

24 серпня Україна відсвяткувала 30-ту річницю здобуття Незалежності.

 

Найбільше свято нашої країни збіглося з ювілеєм могилянським: 19 вересня 1991 р. було опубліковано Розпорядження Голови Верховної Ради України "Про відродження Києво-Могилянської Академії", а вже наступного року університет прийняв перших 200 студентів.

 

Відновлення Могилянки стало символом нової, незалежної, демократичної України. І не просто символом – Могилянка показала приклад творення у пострадянській, посттоталітарній країні університету нового типу – вільного від корупції та ідеологічних обмежень, орієнтованого на інтеграцію до світового освітнього простору.

Могилянці активно долучилися до всіх освітніх інновацій незалежної України. Наш університет став першим вишем, чий голос у суспільному та громадському житті України став чутним і авторитетним.

Ціла когорта молодих реформаторів, талановитих науковців, освітян, бізнесменів, громадських і політичних діячів вийшла за цей час зі стін Могилянки. Недарма Радіо "Свобода" назвало відродження Києво-Могилянської академії в переліку 30 найголовніших подій, які сформували та зміцнили Незалежність України.

 

У тому, якою є сьогодні наша Академія, є часточка самовідданої праці тисячі людей, які творили її протягом тридцяти років.

 

Пишаємося нашою країною!

Пишаємося нашою Могилянкою!  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна