Посвята-2021: вітаємо в могилянській спільноті нових спудеїв

31 серпня в НаУКМА традиційно відбулася урочиста Посвята в спудеї: в Культурно-мистецькому центрі Могилянки та на подвір'ї першого академмістечка факультети провели святкові церемонії.

 

 “Сьогодні ви — студенти-першокурсники. Але головне, визначальне — ви студенти Могилянки. Відтепер і назавжди ваша Alma Mater — найстаріший університет України з більш ніж 400-літньою історією, один із перших університетів Східної Європи, — зауважила у вітальному слові в. о. президента НаУКМА Олександра Гуменна.Але ми дотримуємося думки, що “стати першокурсником НаУКМА” — не означає автоматично “стати могилянцем”. Бо “могилянець” або “могилянка” — поняття значно більші й ширші. Бути могилянцем — значить ставити перед собою цілі, які здаються недосяжними — і досягати їх у найбільш креативний, ефективний спосіб. Бути могилянцем — це історія про свободу, як невід'ємну частину вашого життя, і про відповідальність, як невід'ємну частину свободи. Могилянка — це про цінності, які об'єднують вас у спільноту та визначають ваші життєві пріоритети”.

 

Цьогоріч на Посвяті першокурсників привітали Почесний гість, мер Києва Віталій Кличко, голова Києво-Могилянської фундації Канади, президент Світового Конгресу Українців (2008-2018), Почесний доктор НаУКМА Евген Чолій, Голова НАЗЯВО, професор Києво-Могилянської школи журналістики Сергій Квіт, випускниця Могилянки, одна із співзасновниць всеукраїнської Громадської організації “Зелена хвиля”, аналітикиня з розвитку програм та інновацій ПРООН в Україні Олена Маслюківська, віцепрезидент компанії “Інфопульс” Любомир Бойчук.

 

 

 

Вітаємо наших першокурсників і першокурсниць із новим статусом спудеїв Могилянки!

Більше фото з події за поcиланням.

Вітальне відео Посвяти-2021 можна переглянути на сторінці НаУКМА у Facebook і YouTube.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна