Президент України Володимир Зеленський нагородив Марту Фаріон орденом князя Ярослава Мудрого 4 ступеню

Марта Фаріон, президент Києво-Могилянської Фундації в Америці, взяла участь у закритій зустрічі Президента України Володимира Зеленського та української урядової делегації з членами Ukrainian Congressionsl Caucus у Вашингтоні. 

 

Українську делегацію вітали ініціатор цієї зустрічі співголова Ukrainian Congressionsl Caucus конгресвумен демократ Марсі Каптур та Вікторія Спарц, народжена на Чернігівщині й обрана до Конгресу США від партії республіканців. Вони вручили Володимирові Зеленському пам’ятний подарунок.

 

Президент України прибув до Конгресу із запізненням, оскільки його зустріч з Президентом Сполучених Штатів Джо Байденом тривала понад дві години. Серед членів української урядової делегації була випускниця НаУКМА Оксана Маркарова, нині Посол України в США.

На зустрічі були обговорені важливі питання співпраці між США та Україною, зокрема стосовно зміцнення обороноздатності нашої держави, розвитку аерокосмічної галузі, енергетики, сільського господарства, також обміну досвідом у справах ветеранів.

 

Окрім депутатів Конгресу США, у зустрічі взяли участь Посол Джон Гербст, Посол Білл Тейлор, президент Українського Конгресового Комітету Америки Андрій Футей, голова Вашингтонського офісу УККА Михайло Савків, очільник фонду США-Україна Надія та Роберт МакКоннел.

 

Марта Фаріон одержала від Президента України державну нагороду: орден князя Ярослава Мудрого 4 ступеня.

Вітаємо пані Марту із заслуженою відзнакою за служіння українській освіті та Україні!  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна