Випуск першої групи ветеранів і ветеранок АТО/ООС Програми “Кіберзахисники”

10 вересня відбувся випускний у першої групи ветеранів і ветеранок АТО/ООС, які взяли участь в Програмі професійного розвитку у сфері кібербезпеки та реінтеграції для ветеранів АТО/ООС «Кіберзахисники» Школи соціальної роботи НаУКМА. 

 

З травня по серпень 2021 року 30 ветеранів і ветеранок АТО/ООС отримали й поглибили знання в галузі кібербезпеки, а також покращили можливості реінтеграції та соціальної адаптації.

 

Програма «Кіберзахисники» розроблена та реалізується CRDF Global в Україні за підтримки Державного Департаменту США. Фахівці з Національного університету “Києво-Могилянська академія” надають підтримку в соціальній адаптації учасників до нової професії, допомагають ветеранам розвивати нові технічні, аналітичні, комунікаційні та особистісні навички. Координує цей напрям Школа соціальної роботи НаУКМА.

 

Соціальна адаптація ветеранів здійснюється за трьома напрямами: «менторська підтримка», «кар’єрне консультування» та «психосоціальна підтримка».

 

Менторська підтримка – реалізована за сприяння Києво-Могилянської бізнес-школи – надавалася учасникам Програми протягом індивідуальних зустрічей і групових заходів, та передбачала забезпечення супроводу упродовж програми, допомагала розширити мережі контактів, налагодити комунікації та взаємодопомогу серед учасників програми.

 

Кар’єрне консультування, яке провадилося за допомогою представників Центру кар’єри і працевлаштування НаУКМА, було спрямоване на розвиток здатності ветеранів/ветеранок АТО/ООС продуктивно адаптуватися до сучасного ринку праці через формування необхідних знань і навичок, пов’язаних з пошуком роботи, працевлаштуванням, професійним розвитком і побудовою успішної кар’єри.

Для цього було організовано й проведено низку заходів/

Воркшопи (майстерні) й тренінги для розвитку кар’єрних компетенцій на теми:

• Сучасний ринок праці ІТ-індустрії. Пошук своєї професійної ніші;

• Джерела пошуку роботи;

• Резюме. Супровідний лист. Підготовка до співбесіди. Як домовлятися про заробітну плату;

• Створення профілю в LinkedIn;

• Проходження співбесіди (тренінг);

• Постановка та досягнення кар’єрних цілей. Мотивація пошуку шляху змін для досягнення поставлених цілей;

• Навички самопрезентації;

• Управління часом;

• Адаптація на робочому місці. Навички етики сучасної ділової взаємодії;

• Емоційний інтелект і психологічна безпека на робочому місці.

 

Окрім того, учасники мали змогу відвідати кар'єрні консультації, brown bag зустрічі, а також отримати допомогу в працевлаштуванні.

Зокрема, організовано та проведено вебінари-презентації компаній-роботодавців, з-поміж яких провідні організації: SoftServe, EY, iIT Distribution, KPMG та інші.

 

Напрям Психосоціальна підтримка зорієнтувався на забезпечення ветеранів і ветеранок АТО/ООС психологічною підтримкою, яка сприяє, зокрема, розвитку емоційного інтелекту й особистісних якостей, необхідних для роботи в галузі кібербезпеки. До реалізації цього напряму були залучені представники Центру психічного здоров'я та психосоціального супроводу НаУКМА.

 

Більше про програму – за поcиланням.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна