Могилянка отримала грант Національного інституту охорони здоров’я США на міждисциплінарний дослідницький проєкт

У 2021-2026 роках НаУКМА імплементуватиме проєкт, підтримний грантом Національного інституту охорони здоров’я (NIH), що є ключовим агентством уряду США у сфері охорони здоров'я та біомедичних досліджень.

 

 

Проєкт «Дослідження знань, ставлень, практик та контексту впровадження лікування розладів психічного здоров’я серед лікарів первинної ланки в Україні» реалізуватиметься в рамках Міжнародного гранту сприяння розвитку наукової кар’єри Міжнародного центру Фогарті Національного інституту охорони здоров’я, який підтримує кар’єрний розвиток міжнародних дослідників на початку кар’єри в галузі охорони здоров’я, надаючи фінансову підтримку їх дослідницьким проєктам та професійному зростанню. У НаУКМА нагородженим в рамках гранту дослідником стала старший викладач Школи охорони здоров’я НаУКМА Альона Мажная.

 

Міждисциплінарний дослідницький проєкт, що імплементуватиметься за грантом в НаУКМА (на базі Школи охорони здоров’я, Центру психічного здоров’я та психосоціальної підтримки і у співпраці з Університетом Джона Гопкінса), сприятиме розвитку доказових підходів до лікування психічного здоров’я та розробці стратегій розширення масштабів заходів для скорочення розриву в лікуванні психічного здоров’я в Україні, а також інших країнах з низьким та середнім рівнем доходу (КНСРД) для вирішення ключових викликів, з якими стикається більшість агенцій громадського здоров’я в Україні, а також пріоритетів, визначених Національним інститутом охорони здоров’я.

 

Грант Національного інституту охорони здоров’я також надасть нагородженому в НаУКМА можливості для професійного розвитку, а також і всебічну інституційну підтримку у переході до повної наукової незалежності та зрілості досліджень.

 

“Дослідження, про яке йдеться у цій публікації, було підтримано Міжнародним центром Фогарті Національного інституту охорони здоров’я за грантом № K43TW012016. Зміст є виключно відповідальністю авторів і не обов’язково відображає офіційні погляди Національного інституту охорони здоров’я.”  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна