Лекція в Гарвардському університеті за участі Сергія Богданова

10 листопада в Українському науковому інституті Гарвардського університету (HURI) відбулася лекція Кімберлі Гук (Boston University School of Medicine) та Сергія Богданова (НаУКМА) на тему "Addressing Mental Health in Ukraine at a Time of Social Instability".

Лекція стосувалася потреб психічного здоров’я, викликів і наслідків пандемії, що постають перед внутрішньо переміщеними особами та ветеранами військових дій.

 

На лекції Кімберлі Гук і Сергій Богданов оглянули сучасний стан літератури із психічного здоров’я в Україні, обговорили критичну потребу кращої інтеграції охорони психічного здоров’я в реформи країни, презентували власні проєкти, які покращили б доступ до медичної допомоги на сході України та в Києві. Крім того, лектори розглянули чинну державну політику, яка стосується надання психіатричної допомоги, а також запропонували шляхи вирішення проблеми та можливості для модернізації системи охорони психічного здоров’я України.

 

У своїй презентації Сергій Богданов також надав детальний огляд дій НаУКМА для покращення доступу до психічного здоров’я в Україні на різних рівнях.

 

 

Сергій Богданов - керівник Центру психічного здоров’я та психосоціального супроводу НаУКМА, психолог, к. псих. н., PhD з психотерапії у Віденському медичному університеті. Лауреат премії ім. Маріани Рінглєр за дослідження у сфері психології груп і когнітивної психології. Член віденського психоаналітичного товариства (МПА) та української спілки психотерапевтів.

Кімберлі Гук - науковий співробітник із глобальної психіатрії (відділ психіатрії у Бостонському медичному центрі/ Медична школа Бостонського університету/ Лікарня загального профілю Массачусетса). Ліцензований психолог і прикладний клінічний дослідник з методологічними знаннями в галузі науки впровадження та змішаних методів.

 

Детальніше про подію - тут.

Трансляція лекції на YouTube.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна